Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Eltüntették a működés költségvetési hiányát

Kapuvár - Idén felújítják a Kis-Rába hídját Kapuváron, de vélhetően elmarad a várost Tőzeggyármajorral összekötő út rendbetétele. A város ledolgozta működési hiányát és elindították a járóbeteg-ellátó központ közbeszerzési eljárásait.
Hétfő délután tartotta ülését Kapuvár önkormányzata. Elsőként Wimmer József, a Magyar Közút Kht. képviselője beszélt a cég terveiről. Elmondta: idén várhatóan megkezdik a Kis-Rába hídjának felújítását. A műtárgy napjainkra meglehetősen leromlott állapotba került, felújítása évek óta húzódik. A közút kht. képviselője szerint idei terveik szerint a Kapuvárt Beleddel összekötő 8611-es út babóti és höveji leágazója közti szakaszát is rendbe teszik. Ám várhatóan elmarad a tőzeggyári út rekonstrukciója. Wimmer József szerint az M85-ös út Kapuvárt délről elkerülő szakaszának engedélyezési eljárásai folyamatban vannak.

A napirendhez szólva Puhl Imre képviselő a helyi főposta és a gartai templom közti útszakasz javítására kérdezett rá, ám ennek elvégzésére – forráshiány miatt – csak később kerülhet sor.

Kis-Rába-híd: Évek óta húzódik a felújítás, várhatóan az idén belekezdenek.
Kis-Rába-híd: Évek óta húzódik a felújítás, várhatóan az idén belekezdenek.

A testület tárgyalta a tavalyi költségvetés módosítását. A napirend kapcsán Hámori György polgármester kijelentette, a városházi intézkedéseknek köszönhetően a büdzsé működési hiányát sikerült eltüntetniük. – Az idén induló egészségügyi nagyberuházások előtt biztos alapokon nyugvó költségvetést szerettünk volna, a működési hiány lenullázása némileg megnyugtat a jövőt illetően – mondta a kapuvári polgármester.

A költségvetés tárgyalását követően a helyi művészeti együttesek és civil szervezetek képviselői számoltak be az elmúlt évi, önkormányzati támogatások felhasználásáról. A plénum tárgyalta a bizottságok idei munkatervét, valamint a Berg Gusztáv-szakiskola házirendjét is. Döntés született arról is, hogy megindítják a közbeszerzési eljárást a járóbeteg-centrum megépítésének kommunikációjáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

60 centis aknagránát a kocsibehajtón

Kapuvár - A kapuvári Szigethy Attila utca egyik családi házának kapubejárójához kedden reggelre egy… Tovább olvasom