Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Eltűnt napi 14 köbméter meleg víz Csornán

Csorna - Több helyen is meghibásodott a közelmúltban a több mint húsz éve lefektetett távhővezeték. A Csornahő Kft. munkatársai folyamatosan javítják a hibát, több fogyasztónál rövid ideg szünetelt a melegvíz-szolgáltatás.
Az elmúlt hetekben több helyen is meghibásodott Csornán a távhővezeték. A Csornahő Kft. szakemberei dolgoznak a javításon, várhatóan a jövő hét végén be is fejezik. A csövek problémája miatt rövid ideig szünetelt a szolgáltatás az érintett területeken. A részletekről Szabó István, a kft. igazgatója számolt be a Kisalföldnek.

– A Margit kórház bejáratánál, a Szent István téri parkban és a Templom utcában kellett a javításokat elvégeznünk. Néhány hete a fűtőműben tapasztaltuk, hogy a primer távhővezeték-rendszerből fogy a víz, folyamatosan egyre nagyobb mennyiségben kell a fűtőműből tölteni a rendszert.

A Csornahő munkatársai megtették az ilyenkor szükséges intézkedéseket. A kiszakaszolások, mérések és helyi felbontások után derült ki, hogy hol lehet a repedés, vízelfolyás. Az előkészületek után a Templom utcában a volt mozi melletti aknánál el is hárították a hibát. Az érintett felhasználókat kiértesítették arról, hogy a melegvíz-ellátásban rövid ideig kiesés lesz. A hiba kijavítása után meglepve tapasztalták, hogy máshol is folyik a víz.

– Újabb kiszakaszolások, mérések, felbontások után derült ki, hogy a hibahely a Margit kórház területén, a bejárat közelében van – folytatta Szabó István. – Jelenleg itt dolgozunk a javításon. Ez már kisebb fogyasztói kört érint, három felhasználói közösség kénytelen nélkülözni több órán keresztül a melegvíz-szolgáltatást. A kórház működését sem befolyásolják a munkálatok.

Az igazgató elmondta: az 1985-ben lefektetett, vagyis huszonkét éves előszigetelt primer távhőrendszeren eddig még nem fordult elő ilyen jellegű hiba, és bízik abban, hogy nem is fog. A repedések miatti vízelfolyás már elérte a napi tizenhárom-tizennégy köbmétert. A javítási, helyreállítási költség várhatóan néhány millió forintra rúg majd.

– Reményeink szerint a jövő hét végére befejezzük a javítást és a burkolati helyreállításokat is. Az érintett fogyasztók és a közlekedők megértését és türelmét ezúton is szeretném megköszönni – tette hozzá végül Szabó István.

Cs. Kovács Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csorna: Turi György reagált a keddi sajtótájékoztatóra

Csorna - „Papp József tizenegy hónap elteltével azt kéri rajtunk számon, amit ő tizenkét év… Tovább olvasom