Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Eltűnt az MHSZ-székház is

Megkezdték a csornai Arany-iskola régi épületeinek bontását. A gyerekek és tanáraik a kivitelezés idejére az egykori laktanyába költöztek. Romokban hever Csornán a volt MHSZ-székház és az Arany János utcai iskola épülete.
Munkában az erőgép: Az egykor szebb napokat is megélt épület helyén iskolát húznak fel.
Az udvarokon munkagépek dolgoznak és teherautók szállítják el a bontási hulladékot. Az Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola új épületének helyét teszik rendbe és takarítják el a szakemberek, hogy aztán elkezdődhessenek a kivitelezési munkálatok.

A pedagógusok és tanulók tavaly december elsején adták át az építési területet a munkagépeknek, melyekkel első lépcsőben lebontják a régi épületeket az Arany János és az Erzsébet királyné utcában. A diákok és tanáraik ideiglenesen az egykori határőrlaktanya területére, a régi parancsnoki épületbe költöztek, ahol igyekeztek úgy berendezkedni, hogy a szakmai munkát ne befolyásolja a költözködés.

Az Arany-iskolások remélik, hogy az új, a tervek szerint minden igényt kielégítő iskolaépületben végre a munkához és a tanuláshoz méltó környezetbe kerülhetnek, hiszen eddigi helyük – illetve helyeik, mivel több épületben folyt az oktatás – egyáltalán nem volt kulturáltnak és gyermekbarátnak nevezhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: három probléma

A Kisalföld keddi számában Szalay Imre bősárkányi polgármester mondta el véleményét a települése és… Tovább olvasom