Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Eltűnt az MHSZ-székház is

Megkezdték a csornai Arany-iskola régi épületeinek bontását. A gyerekek és tanáraik a kivitelezés idejére az egykori laktanyába költöztek. Romokban hever Csornán a volt MHSZ-székház és az Arany János utcai iskola épülete.
Munkában az erőgép: Az egykor szebb napokat is megélt épület helyén iskolát húznak fel.
Az udvarokon munkagépek dolgoznak és teherautók szállítják el a bontási hulladékot. Az Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola új épületének helyét teszik rendbe és takarítják el a szakemberek, hogy aztán elkezdődhessenek a kivitelezési munkálatok.

A pedagógusok és tanulók tavaly december elsején adták át az építési területet a munkagépeknek, melyekkel első lépcsőben lebontják a régi épületeket az Arany János és az Erzsébet királyné utcában. A diákok és tanáraik ideiglenesen az egykori határőrlaktanya területére, a régi parancsnoki épületbe költöztek, ahol igyekeztek úgy berendezkedni, hogy a szakmai munkát ne befolyásolja a költözködés.

Az Arany-iskolások remélik, hogy az új, a tervek szerint minden igényt kielégítő iskolaépületben végre a munkához és a tanuláshoz méltó környezetbe kerülhetnek, hiszen eddigi helyük – illetve helyeik, mivel több épületben folyt az oktatás – egyáltalán nem volt kulturáltnak és gyermekbarátnak nevezhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatás nélkül nem megy

Csalódottan vették tudomásul a Hanság menti és tóközi falvak polgármesterei, hogy állítólag ezentúl… Tovább olvasom