Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

˝Eltűnt a Nyugat szemete˝

Közel hárommillió forintból számolták fel Kapuvár egyik legnagyobb illegális szemétlerakóját a Szabadság utcában. A területet beszántják, további hasznosítását később oldják meg.

A napokban számolták fel Kapuvár egyik legnagyobb illegális szemétlerakóját a Szabadság utca végén. Az évek óta húzódó gond megoldására a városháza pályázati forrásokat szerzett. A felszámolás közel hárommillió forintos összköltségéből 2,1 milliót pályázaton nyert a polgármesteri hivatal. A teherautók már napok óta ingáznak a terület és a végleges lerakó közt, hogy elvigyék a valamikor házmagasságú szeméthegy utolsó maradványait is.

Hámori György polgármester portálunknak elmondta, a területet egy helyi vállalkozó felszántja, a további hasznosításáról később döntenek a városházán.

Eltűnő hulladékhalmok: A végleges tisztítás után felszántják a területet.
Eltűnő hulladékhalmok: A végleges tisztítás után felszántják a területet.

A kapuvári városháza akciójával egy évek óta húzódó ügy végére kerül – remélhetőleg – pont. A Szabadság utca végén időnként többembernyi magasságú szeméthegyek tornyosultak.

Ezek végleges eltüntetésére már az előző ciklusban is történtek kísérletek. Az akkori önkormányzat több mint félmillió forintból két alkalommal is elvitette a szemetet, ám ˝valamilyen oknál fogva˝ az mindig újratermelődött. Ahogy az akkori polgármester jellemezte, ˝a Nyugat szemete tornyosul Kapuváron˝. Biró Péter ezzel a hulladék összetételére utalt, mivel a szeméthegyek jobbára a lomisok hátrahagyott készleteiből álltak össze. Ahogy akkor a lakók megjegyezték, éjjelente traktorokkal is hordták a szemetet.

Megjegyzendő, hogy portálunk számos alkalommal kérdezte a környékbelieket a szemét keletkezéséről, ám napjainkig eredménytelen volt a hulladék eredetének kiderítése.

A városháza tavaly év végén pályázott a tereprendezésre, és az elmúlt napokban meg is indult a munka, melynek végeztével kiürült a kapuvári Szabadság utca vége. A területre egy szemétlerakást tiltó tábla is került.

Kérdés, hogy a táblák kihelyezése mekkora visszatartó erővel bír. A terület további hasznosítására már készülnek a tervek a városházán.

Olvasóink írták

 • 16. passat 2010. március 14. 19:18
  „sziasztok”
 • 15. matics monika 2010. március 14. 19:13
  „szerintem sok az irigy ember,aki meg szemetet rak le azt büntesék meg,a mási meg az hogy ne vegyenek mindenkit egy kalap alá,röviden egyi.”
 • 14. Baradlay 2010. március 07. 21:44
  „"antistar"! Tudom, koszos,balkani magyarok!”
 • 13. antistar 2010. március 07. 17:06
  „Na most akkor, ha ti tudjátok, hogy kik voltak, és megengeditek, hogy az adófizetők pénzéből tegyenek rendet, akkor ti is ép oly bűnösök vagytok (Bűnpártolás) mint akik elkövették!
  Ha meg egy-ketten a romákra gondoltatok, akkor kikérem magamnak a magyarok nevében, hogy ősmagyarnak nevezzétek őket!!!”
 • 12. 13.István 2010. március 07. 16:02
  „Én meg megtennék valakit terület felügyelőnek a kukorékolás helyett !!!”
 • 11. phalm2010 2010. március 07. 12:52
  „Maximálisan egyetértek az előző hozzászólókkal!!! Én is megadóztatnám a lomisokat!!!!!!!!!!Az "ősmagyarokról" nem is beszélve!No comment...Ha ezerszer születnének sem tudnának kultúrált ember módján viselkedni! Tisztelet a kivételnek,mert köztük is vannak kivételek,de sajna nagyon kevés! Szép hetet mindenkinek!!!”
 • 10. Akimegmondjahatudja 2010. március 06. 17:37
  „Én tudom kik voltak!!!
  Acélszőke, kékszemű svéd turisták hordták oda....akik rokonlátogatóban voltak a Freedom Street végén lakó tisztességes adó és járulékfizető "ősmagyaroknál", akik mellesleg törvény és szabálytisztelő, szelid és agresszív viselkedésre abszolút nem alkalmas emberek!!!
  Közterület felügyelet pattanjon kerékpárra és irány oda.....aztán láss csodát Fiat Ducato, Mercedes Sprinter, Ford Transit hátulja ontja magából a szemetet (mert a Lada már nem járja a halmozottan hátrányos helyzetű szegény aranyfuksz gyűjtőknek)!! A birka magyar meg csak tűri, tűri, tűri.....a SZaDeSZ meg ki akarja emelni őket a buzerantokkal együtt az állítólagos elnyomatásból!!
  Nevetséges ország...nevetséges város...nevetséges vezetők!!!
  Ne féljetek a próbanegrítóktól,HAJRÁ JOBBIK!!!!!!”
 • 9. Reális 2010. március 06. 13:02
  „Arra lennék kíváncsi,hogy a lomisok adóznak-e kereskedelmi tevékenységükről!A város vessen ki horribilis adót a lomisokra és abból lehetne fedezni a takarítást utánuk!”
 • 8. janika 2010. március 06. 09:49
  „Hát persze a közpénz pedig arra való, hogy a más szemetét elhordassák a hűtlen kezelői!”
 • 7. Dr.Kotász 2010. március 05. 23:31
  „Igen! Sajna mindenki tudja ki hordta oda a szemetet, de a helyzet mai állása szerint mindenki jobbnak látja ha halgat. Amig ilyen törvények vannak, és ilyen szervek tartatják be azokat addig itt soha nem lesz rend!!”
 • 6. KicsiCsíra 2010. március 05. 22:28
  „mindenki tudja”
 • 5. antistar 2010. március 05. 06:29
  „Kedves Baradlay!
  Ezek szerint te tudod, hogy kik hordták oda a szemetet?”
 • 4. Baradlay 2010. március 04. 23:42
  „Kamera es utanna Kohida!!!!!!!!Koszos tetvek!”
 • 3. hejho 2010. március 04. 21:14
  „hosszútávon simán megérné az a kamera!”
 • 2. Dr.Kotász 2010. március 04. 20:28
  „Kamerát a villanyoszlop tetejére, aztán majd kiderül ki hordja oda a motyót. Különben egy év múlva újra olvashatjuk ezt a cikket.”
 • 1. janika 2010. március 04. 19:00
  „Jé mitörtént, csak nem meguták a kukorékolást e szemét dombon?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatásokkal mentenék a tejágazatot

Az agrárállamtitkár a tej árát növelő pályázatokról beszél, a gazdák konkrétumokat várnak. Az ágazat… Tovább olvasom