Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Eltűnt a hiány a tavalyi büdzséből

Kapuvár - Költségvetési hiány nélkül zárta a tavalyi évet Kapuvár. A testület legutóbbi ülésén tájékoztatót tartott a víztársulat és a vízi erőmű üzemeltetője, valamint módosították a családsegítő szakmai programját.
A vízügyi igazgatóság, a víztársulat és a vízi erőmű üzemeltetőjének beszámolóival kezdődött a kapuvári önkormányzat legutóbbi testületi ülése. A képviselők ezt követően tárgyalták a város elmúlt évi költségvetésé- nek zárszámadását. Ez utóbbiról Hámori György polgármester megjegyezte, a körülményekhez képest jó évet zárt a büdzsé, a tavalyi költségvetésben eltüntették az év elején még meglévő működési hiányt, melyet a források átcsoportosításával sikerült megvalósítani.

– A hiány eltüntetésének sajnos áldozatául esett a helyi utak és járdák tavalyi építése, fejlesztése, de úgy vélem, ezzel stabil alapot teremtettünk idénre tervezett nagyobb fejlesztéseinkhez – jelentette ki a polgármester.

A képviselő-testület módosította a családsegítő intézet szakmai programját, amit a házi segítségnyújtás feladatainak bővítése indokolt, miután e feladat ellátási területe Himoddal bővült.

A plénum tárgyalta a nemrég lezajlott állami számvevőszéki vizsgálat eredményeit. A hivatal idén a városi zöldterületek karbantartását és ezen munkák finanszírozásának körülményeit vizsgálta és mindent rendben talált.

A testület döntést hozott a város által kibocsátott kötvény felhasználásáról. Hámori György ezzel kapcsolatban elmondta, az idei fejlesztések – angiológia, járóbeteg-központ és a városi alközpontok felújítása – önrészét biztosítják majd a kötvényből. A pénz felhasználásának előkészületeiről döntöttek a képviselők. A testület közbeszerzési eljárás indításáról határozott a kistérségi járóbeteg-ellátó központ kivitelezési munkáira. Döntés született az amatőr művészeti csoportok és a civil szervezetek támogatásáról, az idei pályázatokról is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkerülő 7 milliárdért

Enese - A jövő év végére már nem kell áthajtani Enesén a 875-ös főúton haladó autósoknak, mert… Tovább olvasom