Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Eltűnik a repedezett burkolat

A Kapuvártól északra futó kerékpárúton a kivitelező garanciában kijavította a tavaly elkészült burkolat hibáit. Az emiatt nagy médiafigyelmet is kapott aszfaltcsík műszaki átadása még hátravan.

A napokban elkészül a Kapuvártól északra húzódó kerékpárút javítása. A munkát a kivitelező cég saját költségén végzi el. A elkészült út hibás szakaszaira aszfaltos kopóréteget terítenek.

Határon átnyúló uniós projekt keretében tavaly 400 millió forintból négy kerékpáros-pihenő és egy új híd is épült, utóbbi a Hanság-főcsatornán. Kerékpárostáblákat is kihelyeztek, s megépült négy kilométeren a bicikliút.

A kivitelező saját költségén javítja ki az alig egyéves kerékpárút hibáit.
A kivitelező saját költségén javítja ki az alig egyéves kerékpárút hibáit.

A most javítandó szakasz a Pacsirta utcától az öntésmajori útig tart. Készült még mészkő zúzalékos út a Hanság-főcsatorna északi és déli töltésén, mintegy 8 kilométer hosszan, valamint egy mezőgazdasági út is, összesen 2,5 kilométeren.

A régi hulladéklerakó mellett átadták az új védőkorlátot is. Korábban ide lánckorlátot szántak a tervezők, ám a láncra a környékbelieknek is „szükségük lett". Ez természetesen szabálysértés.

Az uniós pénzből megépített kapuvári kerékpárút városon kívüli szakasza több ízben adott témát tavaly óta a Rábaközben.

A szóbeszéd megrepedezett burkolatról, gazos környezetről és elcsalt pénzekről szólt. Ami tény: az út szinte az átadás után azonnal repedezni kezdett.

– A burkolat nem azért kezdett repedezni, mert esetleg valaki elcsalta a pályázati pénzt. Nem kell álhíreket generálni a kerékpárúttal kapcsolatban – jelentette ki Hámori György korábban.

A város vezetője több képviselői felszólalásra és városi szóbeszédre reagálva már akkoriban is kijelentette: a javítási munkákat még nem vették át a kivitelezőtől.

Az út menti gazról szólva akkoriban hozzátette, addig nem kezdték meg a területrendezést, amíg az út javításával nem végeznek.

– A kerékpárút egy határon átnyúló pályázat keretében épült. Ennek elszámolási rendszere biztosítja azt, hogy a keretet nem lehet „lenyúlni". Hozzáteszem azt is, hogy magát a pályázat elszámolását a projekt vezető osztrák partnerei végzik majd el, nem a kapuvári városháza – fogalmazott korábban Hámori György polgármester.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most négy ajánlat a kapuvári húsgyárra

Jövő héten hirdethetnek eredményt a kapuvári húsgyár vagyonának értékesítésére kiírt, legutóbbi… Tovább olvasom