Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Elszalasztott lehetőségek nyomában Markotabödögén

A település minden korosztályára szeretne odafigyelni Markotabödöge új polgármestere. Rendezvények szervezésével, a közterületek szépítésével tenné élhetőbbé a községet.

Markotabödöge új elöljárója, Horváth Sándor 1990-től nyolc évig volt önkormányzati képviselő. 1998-ban polgármesterként indult a választáson, ám akkor nem kapott bizalmat. Most viszont igen.

Frissnyugdíjasként állt munkába, előtte az iparban 45 évet húzott le.
– A közéletben ezelőtt is részt vettem, a civil kezdeményezések nem állnak messze tőlem – kezdte a bemutatkozást Horváth Sándor, aki a helyi tűzoltó-egyesületnek is elnöke. – Az ügyeket a hivatalban átvettem, a község hitel nélkül gazdálkodhat. Nagyon jó munkatársaim vannak, és a jegyzőnk is érti a dolgát. Úgy látom, a képviselő-testület tagjai is készek az együttműködésre. Elsődleges célom, hogy színesebbé tegyem Markotabödöge életét, és életet vigyek a faluba. Ebben számítok a helyiekre, a civil szervezetekre, de kérem a segítséget a környékbeli, tapasztaltabb polgármester-kollégáktól is. Az első benyomások mindenképpen kedvezőek.

Horváth Sándor színesebbé szeretné tenni faluja életét.
Horváth Sándor színesebbé szeretné tenni faluja életét.

A községvezető konkrét terveket is említett: a Kis utca burkolatának rendbetétele, a Közkapu utca felújítása. Ezekre várhatóan tavasszal kerülhet sor. A település környezetének szépítése is szerepel a polgármesteri programban. A templom körül például az egyházközséggel együttműködve egy park kialakítását tervezi. A helyszín akár ünnepségek megtartására is alkalmas lehet.

– A faluban kevés a munkahely, ennek ellenére mindössze egy tartós munkanélkülink van. A legtöbben Győrbe járnak, kevesebben Csornára. Utóbbi városba a buszközlekedés amúgy is katasztrofális, ezen jó volna változtatni. Egyeztetek a Volánnal arról is, hogy az Enesén tanuló gyerekek utazása is egyszerűbb legyen. Sajnos, kevés gyerek van nálunk is, ám az óvodánkat működtetjük a jövőben is. Az iskolások közül a jövőben azok is kapnak bérlettámogatást, akik nem a társközség intézményében tanulnak. Minden korosztályra szeretnék egyébként odafigyelni. Rendezvényeket szervezünk a szépkorúaknak, a gyerekeknek, a fiataloknak. Ők hamarosan birtokba vehetik ifjúsági klubjukat.

Olvasóink írták

  • 2. sivatag66 2010. november 11. 00:20
    „:((((((”
  • 1. janika 2010. november 06. 06:55
    „No és vannak már új vörösréz csatornák a templom oldalán?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszmillióból készül az új rendelő Gyórón

Hála az előző ciklusok gazdálkodásának, biztosított a jövőbeni fejlesztési pályázatok önrésze Gyóróban. Tovább olvasom