Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Elszabadult lovak rontottak az autónak

Apró karcolás a kicsi arcán: ennyi látszik a nyugodt babán, Horváth Zoltán Áron köszöni, jól van.

Kórházi ágyban fekszik azonban, így a karcolásnak igenis van jelentősége. A rendőrségi szikár hír így szól: „Lovak okoztak balesetet vasárnap késő este a 85-ös főúton, Csorna területén belül. A kocsi elé befogott állatok egy családi ház nyitott kapuján, hajtó nélkül futottak ki az utcára, majd pedig a főútra. A Mol-benzinkút közelében egy szabályosan közlekedő Volkswagen hátuljának rohantak. A gépkocsi hátsó ülésén utazó édesanyát és négy hónapos gyermekét a mentők kórházba szállították."


Várhatóan ma mehetnek haza a kórházból: A kicsi baba és az édesanyja is könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet, az aggódó apa érthetően még nem nagyon tud szabadulni az emlékektől. Fotó: M. M.
Várhatóan ma mehetnek haza a kórházból: A kicsi baba és az édesanyja is könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet, az aggódó apa érthetően még nem nagyon tud szabadulni az emlékektől. Fotó: M. M.Horváth Gábor, az apa, aki az autót vezette, így emlékszik a történtekre: „Zalaegerszegről hoztam haza a kisfiamat és a feleségemet, akik egy hétig a mamáéknál voltak. Az autó így tele volt csomagokkal, lassan mentem. Nagyszentjánoson lakunk, az volt tehát a végcél. A 85-ösön, Csornánál egy kis bekötőútnál rontott ki a két ló. Este volt már, nem láttam belőlük semmit, csak egy sötét árnyat, aztán a csattanást..."

 
Az anya, Takács Krisztina is pontosan fel tudja idézni a történteket: „Zolika hátul aludt a babahordóban, mellettem. Az ütés erejét mutatja, hogy bár be volt kötve, a hordója mégis az első ülésekhez csúszott. Fejjel lefelé volt... Valószínűleg rám ébredt fel, a kiáltásomra. Én láttam, hogy jönnek a lovak..."

Horváthéknak egy bordó Nissanban utazó másik család segített, nekik köszönik is a segítséget. Az apa előbb a fiát emelte ki az összetört autóból, majd pedig a feleségének segített, aki viszont beszorult. Akkor még nem tudhatták, mennyire nagy a baj, de szerencsére a kórházi vizsgálatoknál kiderült: könnyű sérüléssel úszta meg a baba és az anyukája is a balesetet. A fiúcska miatt kellett még tegnap is a kórházban maradniuk, megfigyelésre, várhatóan ma hazaengedik őket – tette hozzá dr. Tamás László János, a győri Petz Aladár megyei kórház főigazgatója. 

Jelentősen sérült a balesetben: Az összetört autót mutatja Horváth Gábor. Fotó: Mészáros Mátyás
Jelentősen sérült a balesetben: Az összetört autót mutatja Horváth Gábor. Fotó: Mészáros Mátyás

Az ilyen eseteknél  felmerül az is, hogy a biztosítással mi a helyzet. Az autó  jelentősen sérült, több helyen horpadt, törött. Nem könnyű, ugyanis állati erővel vontatott járművekre (mint a szekérre) nincs kötelező biztosítás, így elvileg peres úton kellene most kártérítést kérnie a nagyszentjánosi családnak a lovak gazdáitól. De erre nem sok esélyt látnak, s az sem meglepő, hogy egyetlen gyermekük egészsége foglalkoztatta őket egyelőre.

A rendőrség mindenesetre vizsgálja a lovak tulajdonosának felelősségét, illetve a baleset körülményeit. Az  egyik ló is megsérült, a jószágot a helyszínen állatorvos látta el.

A Kisalföld megkereste a lovak gazdáját is, de ő nem akart nyilatkozni a történtekről.

Olvasóink írták

 • 3. VRgo46 2013. április 24. 07:47
  „A lovak gazdáit miért nem lehet felelősségre vonni?!
  A kutyáért is a gazdája a felelős!
  Ebben az esetben a törvények a kisebbségre nem vonatkoznak!”
 • 2. borsmenta 2013. április 23. 14:15
  „1. Madarász

  Amikor majd a benzin ára a csillagokat veri, akkor előfordulhat, hogy a lóhoz képest az autó lesz a elavult közlekedési eszköz.”
 • 1. Madarász 2013. április 23. 12:11
  „A ló elavult közlekedési eszköz, ideje lenne oda száműzni, ahol a helye van: bekerített lovardákba!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A környezetért dolgoztak Bágyogszováton

A helyi önkormányzat és a Bágyogszovátért Egyesület a Föld napja programsorozatában szemétgyűjtést… Tovább olvasom