Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Első Kistérségi Fesztivál Kapuváron

A város önkormányzata nemrég sikeres pályázatot nyújtott be, melynek keretében 2,5 millió forintos támogatást nyert el az első alkalommal e hét végén megrendezendő kistérségi fesztivál programjainak lebonyolítására.
 
Kapuvár a Kapuvár–beledi kistérség központja, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület (RVE) székhelye, a Hanság fővárosa. Az önkormányzat eredményesen munkálkodik a határon átnyúló és más nemzetközi projektekben is. Az elmúlt években sikerült néhány olyan típusú eseményt elindítani, amelyek hosszabb távon szolgálják a térség- és a vidékfejlesztés érdekeit.

Ilyen esemény a projekt keretében július 9-én Kapuváron, a polgármesteri hivatal előtti területen megrendezésre kerülő kistérségi fesztivál. A rendezvény célja az együttműködés elősegítése a kistérség tizennyolc települése között, melyet különösen az alábbi területeken tud leginkább megvalósítani: kulturális, művészeti kínálat összehangolása, a népi kismesterségek képviselőinek összefogása és a tájételek, tájtermékek bemutatása.

A rendezvény a Kapuvár–beledi kistérség és a Rábaköz értékeit helyezi a középpontba, a jellegzetes vidéki élet bemutatását célozza meg.
Az egész napos programon fellépnek a kistérségi települések gyermek és felnőtt művészeti csoportjai, dalkörök, néptáncosok, táncosok. Bemutatkozási lehetőséget kínálnak a térség településeinek, illetve az ott élő kézműveseknek, mesterembereknek. A gyermekek megismerkedhetnek és kipróbálhatják a hagyományos népi gyermekjátékokat.

A látogatók szakmai program keretében szerezhetnek információkat a kistérség jelenlegi helyzetéről, a térség szociális és közoktatási területeinek aktuális feladatairól, valamint a vidékfejlesztési lehetőségekről. A gasztronómia iránt érdeklődők rábaközi tájételeket kóstolhatnak.

Az egész napos programon fellépnek a kistérségi települések gyermek és felnőtt művészeti csoportjai, bemutatkoznak a térség
kézművesei, mesteremberei.

Olvasóink írták

  • 2. Bogyó76 2011. július 10. 10:17
    „Na arról meg nem is beszélve,hogy a szerencsétlen fellépőknek még 1 pohár vizet sem biztosítottak,mindez 37 fokban.”
  • 1. Laza 2011. július 05. 22:21
    „Mindez 2,5 millióért? Majd azért az elszámolást is hozzák nyilvánosságra, mert ez elég sok pénz egy egynapos rendezvényre. Kellenek az effajta rendezvények, de eléggé gyanús az a csoport aki folyamatosan ott intézkedik ezeknél a köz vagy szponzori pénzből fizetett rendezvényeknél. Nem kellene ezeknek a rendezvényeknek a megrendezését pályáztatni? Meg egy ilyen volumenű rendezvény miért nincs reklámozva? Nem futja a költségvetésből?
    Lenne itt kérdés bőven. Gondolom lesz válasz is! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik az iskola felújítása Enesén

A belügyminiszter döntése alapján folytatódik a helyi általános iskola fejlesztése. Tovább olvasom