Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Előnnyel jár a városminősítés Kapuváron

Az érbeteg-rehabilitációra alapozva gyógyhely megnevezésre pályázik Kapuvár. Az önkormányzat szerint ezáltal kedvezőbb feltételek lehetnek a turisztikai, fejlesztési pályázatokban.

Az önkormányzat képviselő-testületének legutóbbi ülésén határozott a plénum arról, hogy a várost, a kórházban működő érbeteg-rehabilitációra és a minősített gyógyvízre alapozva gyógyhellyé szeretné nyilváníttatni.

Az országban jelenleg 14 település rendelkezik gyógyhely megnevezéssel: Miskolc-Lillafüred, Harkány, Sopron-Balf, Gyöngyös-Kékestető, Hévíz, Balatonfüred, Parád, Hajdúszoboszló, Zalakaros, Bükfürdő, Eger, Debrecen, Gyula, Sárvár. A gyógyhelyek között – a kistelepüléstől a regionális nagyvárosig – minden településkategória előfordul.

Hámori György: Az érbeteg-rehabilitációra alapozva kérjük a címet.
Hámori György: Az érbeteg-rehabilitációra alapozva kérjük a címet.

Hámori György polgármester kijelentette, az önkormányzat 2011. évtől 2014. évig tartó gazdasági és humán programjában megfogalmazták, hogy kiemelt jelentőséggel bír a gyógy-idegenforgalom feltételeinek megteremtése. – Nagy lépést tudnánk ez ügyben előre tenni, ha Kapuvárt is a gyógyhelyek között tartanák nyilván – mondta a polgármester.

Hozzátette, maga a minősítés számos előnnyel rendelkezik, többek között fejlesztési pályázatok elbírálásánál jelent feltétlenül előnyt a gyógyhely megnevezés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakók kontra Tesco - Nyolcmillió a nyugalmukért?

Tovább olvasom