Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Elődje is segíti az új polgármestert Bogyoszlón

Varga Tamás bogyoszlói polgármester szerint munkájában legfontosabb az együttműködés. Ennek jeleként elődje is segíti munkáját, ám a környező településekkel is jó szomszédságra törekszik.

Varga Tamás frissen megválasztott bogyoszlói polgármester munkáját elődje is segíti. Ahogy Varga Tamás elmondta, Sebestyén Katalint a község kulturális életének szervezésére kérte fel.

– Úgy vélem – a képviselő-testülettel együtt – elődöm több évtizedes szakmai tapasztalatait nem nélkülözheti Bogyoszló, így akár hosszabb távú együttműködésre is számítok a községháza és az előző ciklus polgármestere között – jelentette ki Varga Tamás. Sebestyén Katalin – mint megbízott – már el is kezdte a munkát, melyet a sikeres adventi programok ékesen bizonyítanak.

Varga Tamás
Varga Tamás

– Újonc politikusként (az előző testület munkájában képviselőként sem vett részt) szinte azonnal a ˝mély vízbe dobtak˝: a költségvetés koncepcióját már a második testületi ülésen tárgyaltuk – mondta el Varga. Hozzátette: mivel országos büdzsé még nincs, így a helyi költségvetésnek csak a kiadási oldalát tekinthették át bővebben.

– Több célunk is van, de a járdák mellett a szennyvízkérdés a legégetőbb – mondta a polgármester. Tudatta: egyelőre a terveket tárgyalják egy külsős céggel, akik ígéretük szerint a munkáért csak megnyert pályázat esetén kérnek térítést. – Nem értek egyet azzal, miszerint a szanyi és csornai tisztító nem tud további településeket fogadni, ezért minden falu maga finanszírozza és építi a tisztítóművét – mondta Varga. Ők már a program kezdetekor is megpróbálnak a szomszédos Potyonddal együttműködni.

Az együttműködést amúgy is vezérfonalként értelmező polgármester hozzátette, már erősítik a környező települések – Potyond, Farád, Sopronnémeti, Magyarkeresztúr és Jobaháza – közti kapcsolatot, egyfajta mikrotérséget létrehozva. – A szomszédokkal a későbbiekben uniós pályázatokon is szeretnénk közösen elindulni, már előrehaladott és rendszeres egyeztetések folynak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsóbb az étel a csornai kórházban, ha maguk főznek

Olcsóbb lesz a kórházi étkeztetés, ha az intézmény maga működteti konyháját. Egy-egy beteg napi… Tovább olvasom