Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Előadás a Himnuszról és a magyarságról

Kapuváron fotókiállítással és előadásokkal ünnepelték a magyar kultúra napját. A magyar kultúra napjára színvonalas rendezvénnyel emlékeztek Kapuváron.
Kiállításmegnyitó: Korzenszky Richárd művészetét Cs. Varga István méltatta Kapuváron.
A Rábaközi Művelődési Központban Korzenszky Richárd tihanyi perjel fotókiállítását Cs. Varga István irodalomtörténész nyitotta meg.
– A tihanyi bencés házfőnök tudós, tanár és tudatos fotográfus, az egyházi és a kulturális élet organizátor személyisége – mondta az irodalomtörténész, aki szerint Richárd atya arra kiváló példa, hogyan lehet a fotóművészetet megélni, a hithez emelni.

A kiállításmegnyitó után a városházán folytatódott a kultúra napjának ünneplése. Cs. Varga István a Himnusz születése kapcsán arról szólt, hogy ünnepelni kell a magyar kultúrát s ennek fényében kiemelte anyanyelvünk ápolását és szeretetét. Hangsúlyozta, hogy a Himnuszt az elmúlt évszázadban háromszor tiltották be, ennek ellenére megmaradt, s ez őrizte meg a magyarság lelkiségét és szellemiségét.

Ezután dr. Korzenszky Richárd a magyar kultúra keresztény gyökereiről szólva kiemelte: a kultúra mindenképpen vár, ahol meg tudjuk értetni magunkat, ahol megértenek bennünket. Prizni kell a kultúránkat, mert közösségteremtő eszköz, mely a gyökereinket jelenti. Az élet célja az ép és egészséges értékek világa.

– A jelenlegi társadalom polarizálódik, ahelyett, hogy megfognánk egymás kezét, szembefordulunk egymással – mondta Korzenszky Richárd. – Gazdagnak kell lennünk a műveltségben, tőlünk függ, hogy alkotunk vagy nem – zárta előadását a tihanyi perjel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: három probléma

A Kisalföld keddi számában Szalay Imre bősárkányi polgármester mondta el véleményét a települése és… Tovább olvasom