Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Élő betlehemmel várják az ünnepet a szanyiak

Szany - A szanyiak élő betlehemmel várják a karácsonyt. A templom kertjében felállított betlehemből szeretnének hagyományt teremteni és minden évben így készülni az ünnepekre.
A betlehemet Luca napján szentelte fel Tóth Imre plébános, majd a helyi óvodások lucázással nyitották meg az aznapi műsort. Őket a szanyi betlehemezők követték. A nyolcvanéves Szent Imre Daloskör és a nemrég alakult női kar, illetve az ifjúsági hittanosok csoportjának közreműködésével felidézték Jézus születésének előzményeit, végül a Borostyán Nyugdíjas Klub segítségével elevenítették fel a szállást kereső szent család régi hagyományát.


December 21-én, vasárnap délután ismét mindenkit hívnak a szervezők a templomkertbe, ahova fél háromkor érkezik meg a betlehemezők lovas szekere, amely délután egy órától járja körbe a falut, énekszóval hívva a helyieket a betlehemi istállóba. Ekkor folytatódik az adventi műsor, megelevenedik a legszebb történet. A kisdedet az óvodások köszöntik dallal, verssel, majd meggyújtják a templom előtt felállított adventi koszorún a negyedik gyertyát. A templomban a szanyi vegyes kar, illetve az ajkai vendégkórus karácsonyi koncertje hallgatható meg. Ezen a napon is forralt borral, meleg teával, adventi süteménnyel, házi pogácsával várják a közönséget.

Olvasóink írták

 • 3. 13.István 2008. december 26. 13:33
  „Lám -lám a csodálatos Mandarin meg szólalt, jobb lett
  volna ha hallgat. KEKEC!!!”
 • 2. matriné 2008. december 24. 11:28
  „Nincs minden faluban szamár! Bohóc pedig van bőven!”
 • 1. Telepathia 2008. december 20. 09:00
  „A szertet tanitható és tanulható. A szanyi falluközösség karácyoni példája pedig a többi településeken is kövtendő lehet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perlik az útalap árát

Csorna - Miután a vállalkozóval nem sikerült megegyezni, az önkormányzat maga építtette meg az… Tovább olvasom