Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Elnapolta a döntést tévé- és sajtóügyben a csornai testület

Hétfő délután ülésezett a csornai képviselő-testület. Elfogadták idei munkatervüket, és rendeletet alkottak az anyakönyvi szertartási díjakról. Elfogadták a Margit kórház önkormányzati biztosának jelentését.

Napirenden volt a televíziós műsorszolgáltatásra és írott sajtóban történő megjelenésre vonatkozó szolgáltatásra kiírt pályázat elbírálása. Turi György polgármester azt indítványozta, hogy ugyan ne nyilvánítsák érvénytelennek a pályázatot, de ne is döntsenek. Térjenek rá vissza később, főként arra várva, hogy a kapuvári önkormányzattal milyen szerződést köt a szolgáltató. A helyi televíziót üzemeltető cég most 50 millió forintos ajánlatot tett az önkormányzatnak, négy éves időtartamra. Hosszas vita alakult ki, hozzászólt a vállalkozás vezetője is, majd Balogh Csaba képviselő (MSZP) arról beszélt, hogy a pályázati kiírás szerint csak a polgármester, illetve a Fidesz-KDNP frakció által megbízott személyek nyilatkozhatnak. Sérelmezte, hogy az MSZP nem kap lehetőséget ily módon. Végül a testület e hozzászólás miatt döntött úgy, hogy leveszi a napirendről a témát és jövő hétfőn, rendkívüli ülésen tárgyalják újra. Addigra a szerződést úgy kell átalakítani, hogy az MSZP-s nyilatkozatokról is szó legyen benne.

Napirenden volt a parkfenntartási vállalkozási szerződés felülvizsgálata is. Ezzel kapcsolatban úgy határoztak, a jelenlegi szerződést felbontják, és felállítottak bizottságot is, melynek feladata lesz felülvizsgálni a város közterületeinek elosztását a parkgondozás szempontjából. Ez a napirend sem volt egyébként vita nélküli.

Tárgyalt a testület a hóeltakarítási és síkosság-mentesítési munkák elvégzésével kapcsolatos megállapodásról, az árak alakulásáról, és döntöttek arról is, hogy a 4-es fogorvosi körzet ellátására pályázatot írnak ki.

Olvasóink írták

 • 15. huszárkapitány 2011. február 04. 17:34
  „Kisangyalom téged csak az érdekel? Kár! A parkgondozás és a síktalanítás az smafú?Meg az 50 milla utak,járdák helyett.Ingyen be lehet menni az ülésekre.De kit érdekel.
  Azt a szabadságot meg nem tudták kivenni.”
 • 14. Kisangyalom 2011. február 04. 08:04
  „A közvetítés által információt lehet szerezni arról, hogy mi zajlik a képviselőtestületben. Azért, hogy a választások idején senki ne csapódjon be! Titeket nem érdekel, hogy ki hogyan akarja pénzzé váltani a fel nem használt szabadságát???”
 • 13. sziszifusz 2011. február 01. 22:38
  „Ezt a mesében így hívják - a király meztelen!Elkötelezetten közélet és szülőföld párti pénz - olvasom a patriotizmus -a ... menedéke!”
 • 12. huszárkapitány 2011. február 01. 21:43
  „csatlakozom miro132-hőz Csatárimajor főutcája kapja meg a pénzt és webkamerát nekik!!!!!.Csornán a parkok szépek,a havat tripla pénzen takarítják. Egyedül a termál a fogas kérdés vagy inkább 10 pontos?”
 • 11. egycsornai 2011. február 01. 18:28
  „Állítólag lakossági igény volt az ülések közvetítésére. Tehát a tv-nek érdeke hogy jelen lehessen, közvetíthessen. Nem neki kéne fizetni?
  Plusz az előfizetők(nem kevesen!) is fizetnek.... Nagy ötlet! A város vezető hülyéi meg még szavazgatnak is....”
 • 10. miro132 2011. február 01. 15:21
  „az így megspórolt pénzt a csatárimajori fő utca burkolására és a járda rendbehozatalára kéretik költeni!!”
 • 9. miro132 2011. február 01. 15:20
  „Nekem a kérdés felvetése nem világos: egy televíziónak az érdeke az hogy napi tájékoztatást adjon ingyen de a kiadásait reklámköltségekből fedezze. Nem értem hogy miért kellene ezért az önkormányzatnak fizetnie. Szerintem elég lenne ha egy web kamerát felszerelnének az ülésterembe mikrofonokkal és a neten közvetítenék az üléseket a honlapjukon.”
 • 8. tettes 2011. február 01. 14:07
  „Nem kell közvetítés!!!!Ha mehetünk a termálba fürödni,lesz hóeltakarítás,szép parkjaink(gondozottak)Tiszta köztereink,akkor látszódik a munka.Addig minden csak duma ,ami eltereli a figyelmet a lényegről.Tehát ne sztárkodjanak a képviselőink,hanem dolgozzanak!!!Tiszt Fettik László csorna”
 • 7. sorok_közt 2011. február 01. 10:27
  „:-)”
 • 6. Goldman 2011. február 01. 09:54
  „Földszigetig kérem a Csorna táblát! :)”
 • 5. sorok_közt 2011. február 01. 08:05
  „Csatárimajor is Csornához tartozi, ennyi erővel odáig kitehetnék a táblát...”
 • 4. sorok_közt 2011. február 01. 08:04
  „Miért van termál?”
 • 3. mazsi 2011. február 01. 07:50
  „miétr te ők a termál nem csornához tartozik?????”
 • 2. sorok_közt 2011. február 01. 07:47
  „Ki volt az az ökör, aki a CSORNA táblát a termálon túlra tetette? Legalább 500 méterrel van az utolsó lakóépülettől! Nincs arra semmilyen közintézmény! Nincs arra gyalogosforgalom! Alig van kerékpárosforgalom! Miért? A legkönnyebb pénzszerzési lehetőség a rendőrségnek ott traffipaxozni!”
 • 1. sziszifusz 2011. február 01. 06:25
  „Tiszta Európa.Itt is ki/k/ mozgatja/ák/ a szálakat?!No?-Akik Merkel asszonyt,Nobel-díjasokat és a 68-as lázadókat is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelkedik a távhő ára Kapuváron

Kapuvár - Az alapdíjak körülbelül 20 forinttal emelkednek, de drágul a melegvíz szolgáltatás is.… Tovább olvasom