Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Élményteli tervek a Vilmos parkban

Élményparkot építene Csornán a Buborék kft. Harminc embernek adna munkát és a tervek szerint növelné az idegenforgalmat is a beruházás.
Befektető jelentkezett a csornai Vilmos park hasznosítására. A Buborék kft. élményparkot alakított volna ki a területen.

A képviselő-testület álláspontja szerint az ajánlat érdekli a várost, de szívesebben látnák a fejlesztést az úgynevezett Gödrökben, a Rét utca mögött.

A Vilmos parkban a tavat is rendbe tette volna a Buborék kft. Az önkormányzat a Rét utcai területre irányította a céget.
A Vilmos parkban a tavat is rendbe tette volna a Buborék kft. Az önkormányzat a Rét utcai területre irányította a céget.

A vállalkozás még nem adott választ, megnézik a javasolt helyszínt. A testületet a kft. képviselője tájékoztatta a részletekről. Eszerint az élménypark része lenne egy kalandpark, illetve játékelem. A beruházás harminc embernek teremtene munkát, köztük csökkent munkaképességűeknek is.

Turisztikai szempontból sem lenne utolsó a fejlesztés, hiszen a beruházó szerint akár harminc, negyven százalékkal is emelkedhet az idegenforgalom. Számítanának külföldi vendégekre is. Az önkormányzat ingatlanszakértővel konzultálva előzetesen évi ötmillió forintos bérleti díjat állapított meg.

Ezt a vállalkozás igencsak magasnak tartja.
A cég képviselője megjegyezte: ha sikerülne megegyezni, úgy két-három hónapon belül kialakítanák a parkot. A fejlesztés során a parkban lévő tavat is rendbe tennék. Az élményparkban lenne kalandpálya, mászófal, katapult, 3D-s kerék, bikarodeó, paintball, élő csocsó, íjászat, légvárak, játszótér, minigolfpálya, 360 fokos hinta, vízifoci-pálya, vízi puffancs, sportpályák, mini-quadpálya, lovaglás, bátorságfa.

A testületi ülésen a képviselők támogatták az élménypark kiépítését, de más helyszínen. A kis-csornai városrészen, a Rét utca mögötti területet ajánlották fel a vállalkozásnak.Cégtörténet. A győri Buborék Víztechnika Kft. a cég honlapja szerint 2010-ben alakult meg. Fő tevékenységi körük víztechnológiai berendezések tervezése, kivitelezése, karbantartása. 2011-től bővítették tevékenységi körüket: bekerült az építészeti, gépészeti, villanyszerelési tervezés-kivitelezés, kert- és parképítés. A testületi ülésen kiderült: élményparkot még nem üzemeltet a cég, de terveztek már ilyet.

Olvasóink írták

 • 13. Pepiii 2012. április 02. 20:37
  „fan06 Az ismerősödnek sajnos nagyon is igaza van. De talán szépen lassan " beindul a szekér ".”
 • 12. fan06 2012. április 02. 15:06
  „Helyes!Üldözzünk el mindenkit..Egy ismerősöm szerint Csorna egyetlen működő cége a Szt.Antal temető.Annak mindig nagy a forgalma...”
 • 11. Goldman 2012. március 31. 17:34
  „Enyém! a facebookon a Csornai Önkormányzat
  Alakítsuk együtt! Kattanj rá! Várlak titeket!
  Esetleg valaki aki átvenné és csinálná?”
 • 10. Jarod 2012. március 29. 13:28
  „Goldman Csatlakozom, engem is érdekel a dolog. A cikkhez: majd ez a "Buborék" is ki fog durrani.”
 • 9. Goldman 2012. március 29. 08:32
  „Nem is olyan régen azt írtam, hogy kb 20 évvel előrébb vagyok, mint a képviselőtestület.
  Az ilyen park létesítésének lehetőségét anno a 90-es évek elején vázoltam fel az ismerőseimnek. A szombathelyi akkor még sehol sem volt és máshol sem az országban.
  Jerry és hajracsorna: IGEN! Én is tudni akarom!
  szemi70: Hajrá! Ha tudod, hogyan kell elkezdeni akkor benne vagyok.”
 • 8. szemi70 2012. március 28. 21:24
  „Szerintem ne meséljünk,hanem váltsuk le a testületet!!!
  Nem valók semmire!”
 • 7. hajracsorna 2012. március 28. 18:52
  „"Mesélhetnének arról, hogyan fogadja az itteni testület a munkaadókat."

  Mesélj Jerry!”
 • 6. Moo 2012. március 28. 13:12
  „Kedves Jerry! Nem tudom, hogy számodra ki a fiatal és ki nem, de gyerekkoromban bizony sokszor jártam az ifjusági parkban, tartottuk pl. a fegyveres erők napját az említett helyen, és tanultam a biciklizést a kreszpályán, és hintáztam a játszótéren.
  De... ma, 2012-ben a Vilmos park már nem azt a területet jelenti, amiről te beszélsz, és mindketten tudjuk, hogy nem azért nem felel meg a terület a célnak, amiről te irsz.
  Azért abban remélem egyetértünk, hogy így nem dísze a városnak, és jó volna, ha történne valami!”
 • 5. Jerry 2012. március 28. 10:31
  „Pepiii, nagyon jól tudod, sok cég jött volna már Csornára, de valami okból el is mentek.Az okokat most ne firtassuk.A szóban forgó park rendbe tételére tudtommal jelentkezett egy csornai vállalkozó,aki a kis tóbol akart csinálni egy csónakázó tavat,ahol lett volna egy gyermek horgászklubb is, szbadtéri játékok, sport pályák stb.Minezt helyi vállkaozók közreműködésével,szinte költség nélkül.A városi képviselő testület nem szavazta meg, met "állítólag" oda igérték valakinek,aki majd az egészet rendbe teszi.Aztán ez az illető mikor benyujtotta a számlát, hogy mekkora a költségtervezése, a város nem tudta kifizetni. Igy aztán maradt az egész,mert a csornai vállalkozó is vissza lépett.Hát igy gondoskodik városunkróla megválasztott képviselő testület.Győrben, az Ipari parkban több olyan cég is van,melyek elöször Csornán akartak letelepedni.Mesélhetnének arról, hogyan fogadja az itteni testület a munkaadókat.Na és itt nem csak a polgármester személyéről van szó.”
 • 4. Pepiii 2012. március 27. 22:04
  „Kedves Jerry, nekem szüleim sokat meséltek az említett területről. Tényleg kár lenne azért a sok fáért meg minden egyéb másért amik ott vannak évtizedek óta. A termállal viszont azért nem értek egyet mert jó ideje megy a pereskedés, ki tudja mi lesz ?! Rét utca mögötti terület meg szerintem túlságosan kívül esik. Meg azért tegyük hozzá, hogy csornai nagyon jól tudja milyen arra az élet .... Nagyon jó lenne ha végre Csornán is lenne valami újítás, szórakozási lehetőség amit a fiatalok és az idősebb korosztály is tud használni, de ha már itt is ilyen nagy árakat szabnak ki bérleti díjnak úgy sem lesz semmi. ( ha nem tévedek pár cég, gyár már akart Csorna és vonzáskörzetébe letelepedni )”
 • 3. Jerry 2012. március 27. 21:43
  „Kedves Moo, azért nem jó a Vilmos park, mert ott van jelenleg a tűzoltóság, meg TESCO áruház is.A Vilmos park tavát már régen feltöltötték,és oda épült egy garázssor.Ezt minden igazi csornai tudja.Ugy lűtom te elég fiatal vagy,nem emlékezhetsz rá, de a most Vilmos park néven ismert terület az Ifjusági prak volt.Fáit, bokrait a csornai fiatalok ültették, alakították ki a parkot egy egy elhanyagolt legelőből.szépen gondozott, utakkal kialakított padokkal ellátott park volt, aminek Toldi utcao részén egy betonozott KRESZ parkot is kialkítottak rendesen felfestve, táblákkal ellátva.e mellett egy szép játszótér is vot, valamit két edzőpálya a focistáknak, ahova lekelsen jártak kifocitnia diákok is.Az egyik páélya ráadásul salakos volt, mégis sokan fociztak rajt, volt sport élet a városban.A park közepén lévő tó kitisztitása is folyamtban volt,kis csónakázótónak volt tervezve. Aztán jött a rendszerváltás, és a privatizálás, és aprk szépen elhanyogolodott.Közben kis Csorna összeért a naggyal,és a park körbeépült.Talán nem kellene kalandpark címén kikirtania már szépen megnött fákat, lebetonoznia kavicsos utjait.Szebb lenne, ha megmaradna parknak, árnyas gfákkal, szépen gondotott kis csüónakázó tóval,nem kerülne több millióba, és az ott lakók is jobban örülnének neki, minrt egy zajos "kalandparknak" Erre célra több terület is van,amit fel lehetne használni, ami egyébként teljesen kihasználatlan.Szerintem legjobb helye ennek a parknak éppen a termál fürdő mellett lenne a helye,arra a részre nagyon ráférne a fejlesztés, és talán a termál is megindulna vele.Radásul a cég éppena vizes terüelten dolgozik,célszerűbb lenne ott ténykedniük,mint egy szép, de kicsit elhanyagolt parkot tönkre tetetni velük.”
 • 2. Mátyásfeketeserege 2012. március 27. 20:42
  „Jönni akar egy ember ( cég) aki valamit építeni akar ami munkát ad, mi meg megint csak feltételeket adunk meg olyan helyre akarják tenni ami vizalatt van állandóan...
  de azért üldözzük el ezt is...
  meg nem egyből 5 millát kéne kérni met azt minden hülye tudja hogy az első 1-2 év veszteséges lessz...”
 • 1. Moo 2012. március 27. 19:32
  „Miért is nem jó a Vilmos park? Mióta eszemet tudom, parlagon, gondozatlanul "díszeleg" a város közepén.
  Igazán jó lenne egy ilyen kalandpark, itt a környéken nincs is hasonló.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külügyes pályázat az unióról

A csornai Martincsevics Károly Városi Könyvtár az idei évben is sikerrel vett részt a… Tovább olvasom