Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Elmaradt útjavítás, kritikus szakaszok

Tárnokréti–Rábcakapi - A községeiket összekötő út javítására várnak a tárnokrétiek és a rábcakapiak. Azt gondolták, nyáron még odaérnek a közútkezelő gépei, de eddig nem történt semmi.


A Rábaközben számos olyan mellékút van, melynek burkolata nem a legjobb állapotú. A közútkezelő munkagépei folyamatosan dolgoznak a hibák kijavításán, de a Tárnokréti és Rábcakapi közti szakaszra eddig nem jutottak el. A község polgármestere türelmetlen.

– Minden évben javítgatták az utat, de idén még nem érték el a falut. Az idei tél miatt viszont a burkolat katasztrofális állapotba került – mondta a Kisalföldnek Jankovits Ferencné. – Beszéltem a közútkezelő illetékeseivel, ők fontossági sorrendre hivatkoztak. Megértem én, hogy a főutak előnyt élveznek, de lassan vége a nyárnak és a Rábcakapi–Tárnokréti szakaszra is ráférne a kátyúzás. Azzal is megelégednénk, ha legalább a kritikus szakaszokat rendbe tennék. Néhol ugyanis az egész felület keresztben tönkrement. 

Néhány évvel ezelőtt a tárnokrétiek még abban bíztak, hogy új burkolatot kap a falujukba vezető út. Erről már lemondtak, de a hibák kijavítását mindenképpen elvárják.

– Ha ebben az évben elmarad a kátyúzás, a következő tél után biztosan új burkolatot kell építeni. Egyelőre várunk, de újra megkeresem a közútkezelőt. A helybeliek is megérdemlik, hogy megfelelő körülmények között közelíthessék meg otthonukat – a saját és járműveik biztonsága érdekében – jegyezte meg a tárnokréti polgármester.

Olvasóink írták

  • 1. Goldman 2009. augusztus 25. 07:49
    „"A közútkezelő munkagépei folyamatosan dolgoznak "
    Persze, csak közben kifogyott a gázolaj és az aszfalt is valamelyik garázsbejárón végezte Óváron.
    Mert ha jól tudom az óváriak fennhatóságába tartozik ez is mint a legtöbb s*ar út.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatókat keresnek

Rábapordány - Gépparkjukat szeretnék fejleszteni a rábapordányi tűzoltók. Pénzük azonban nincs a… Tovább olvasom