Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Elmaradt a demonstráció

Szilsárkány - A 86-os Útbizottság szervezésében hétfőn egész pályás útlezárással demonstráltak volna a szilsárkányiak a falut átszelő 86-os főút – véleményük szerint – elviselhetetlen forgalma miatt. A demonstrációt azonban a rendőrség nem engedélyezte, mivel a Közút kht. szakvéleménye szerint a teljes lezárás esetén nem áll rendelkezésre olyan minőségű elterelő út, ahol a napi közel kétezer nehézgépjármű elhaladhatott volna.
Zöld Péter lapunkhoz eljuttatott közleményében hangsúlyozta: „Az indokokat megértjük, ám a mi problémáink az évek múlásával csak fokozódnak. A mi gondjainkat ki érti meg végre?" – tette fel a kérdést Szilsárkány polgármestere. Úgy véli, a falut átszelő főút forgalma, a több ezer kamion immár nemcsak élhetetlenné teszi a települést, de a fokozott balesetveszély miatt a belterületi közlekedés is lehetetlenné vált. Megrepedt házak, elgázolt gyalogosok jelzik a szilsárkányi problémákat. Zöld Péter szerint már nem látják értelmét a többször is megtartott félpályás útzárnak, semmilyen hatása nem volt az illetékesekre. A polgármester kijelentette: akár a szakminiszterrel is leülnek végre tárgyalni, de a forgalom elterelésére, az utak javítására azonnali megoldást követelnek.

Olvasóink írták

  • 1. valaki 2007. november 20. 19:16
    „Had kérdezzem meg a tisztelt Közut kht. vezetőit, az rendben van véleményük szerint hogy a 86-os uton éjjel-nappal ekkora a kamionforgalom?
    És a 86-os út minősége a tisztel Közut kht. szakvéleménye szerint olyan hogy elbirja a napi közel 2000 kamiont?
    Felháborítónak tartom ezt a hozzáállást!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyedével több jut városmarketingre

Kapuvár - Az előző testületnél negyedével többet költ kommunikációra Kapuvár képviselő-testülete. A… Tovább olvasom