Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Elmarad a böllérmájfesztivál Kapuváron

A böllérmájfesztivál elmarad, de nem azért mert a katasztrófavédelem a várható időjárással kapcsolatban adott tájékoztatást a szervezőnek.

Tóth István, a Böllérmáj Fesztivál szervezője megkereste a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztályát, ahol a következő tájékoztatást kapta: mivel a fesztivál rendezőjének nyilatkozata alapján a fesztivál nem éri el az 5000 négyzetméter alapterületet, valamint a 300 főt, ezért az Országos Tűzvédelmi Szabályzat alapján a rendezvénnyel kapcsolatban bejelentési kötelezettség nem áll fenn.

Arra vonatkozó kérdésére, hogy mi a teendője rossz, viharos időjárás esetén, tájékoztattuk, hogy a  rendezvény megtartásáért, elhalasztásáért, vagy leállításáért a rendezvény szervezője a felelős.

Érdeklődésére, hogy honnan szerezhet információt az előre látható időjárásról javasoltuk neki, hogy kövesse figyelemmel az Országos Meteorológiai Szolgálat által kiadott tájékoztatást. A várható időjárással kapcsolatban tájékoztatást a rendezvény szervezőjének nem adtunk - tájékoztatta portálunkat a megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője.

Korábban:

Tóth István, a böllérmájfesztivál szervezőjének tájékoztatása szerint az idei évben végleg letett az immár hagyománnyá vált böllérmájfesztivál megrendezéséről.

– A hét végére a katasztrófavédelem illetékesei ismét olyan időjárási feltételekről tájékoztattak, melyek nem teszik lehetővé, hogy biztonságosan tarthassuk meg a rendezvényt – mondta a fesztivál ötletgazdája.

A fesztivál sorsáról egyelőre nincs információnk. Ami biztos, ez az év böllérmájfesztivál nélkül telik el Kapuváron.

Olvasóink írták

 • 9. alekínyó 2013. március 16. 17:14
  „Uraim! Az elmúlt napok történései, igazolták Tóth István döntését!
  Ő figyelte az előre jelzéseket,azért nem akarta kockáztatni a rendezvény sikerét.
  A Pintér Sándor nem figyelte,most meg nem győz magyarázkodni és másra hárítani a felelősséget. Ha lenne benn egy kis önkritika, AZONNAL LEMONDANA!”
 • 8. antistar 2013. március 15. 08:46
  „7.magyarattila 2013.03.14. 13:15
  Köszönöm a tájékoztatást, tökéletesen igazad van!

  5.levente0304 2013.03.14. 08:42
  Teljesen mindegy szerintem, hogy hány ember látogat ki.Ha csak 20- an érzik jól magukat, már megérte megcsinálni.

  6.profi10 2013.03.14. 12:54
  Azt hiszem te soha nem voltál még igazazán jó buliban (és most nem a böllérmáj fesztiválra gondolok mindenkép), tudod egy csomó olyan élménnyel lehet gazdagabb az ember, amit pénzért étteremben nem tud megvenni.

  További szép napot! (Hómenteset) :)”
 • 7. magyarattila 2013. március 14. 13:15
  „A szervezők idén is meg akarták tartani a rendezvényt. Ahogy jövőre is tervezik megtartani.

  A szervezők érzik a felelősségét egy olyan döntésnek, aminek következtében személyi sérüléssel járó balesetveszély, de akár komoly anyagi kár is keletkezhet.

  A szervezők számos forrásból és előrejelzésből tájékozódtak a várható időjárási helyzetet illetően, többek között katasztrófavédelemben dolgozó személyektől is (igaz, nem kommunikációs szakemberektől...), majd az információk összességére alapozva hozták meg a döntést.

  A szervezők az elmúlt években valóban a helyi húsüzemből szerezték be az alapanyagot. Nem kapták, hanem vették, igaz némi kedvezménnyel, de ezt a mostani beszállító is tudja biztosítani. A nagy múltú és a böllérmáj népszerűségének kialakulásában komoly szerepet játszó húsüzem jelenlegi helyzete természetesen rendkívül sajnálatos.

  Ha a katasztrófavédelem megyei sajtószóvivője most kinéz az ablakon, akkor azon kellene elgondolkodnia - ha már mindenképpen kommunikálni kíván - hogy mire kellett volna vagy kellene felhívnia a polgárok figyelmét azért, hogy a napokban bekövetkezendő balesetek és károk legalább részben elkerülhetők legyenek...

  Baleset és kármentes hétvégét mindenkinek. A tűzoltóinknak pedig kevés riasztást.

  Magyar Attila”
 • 6. profi10 2013. március 14. 12:54
  „A szokásos vicces történetek egyike.......
  Akinek hiányzik a böllérmáj, annak ajánlom a Garta vendéglőt, ahol 1000 forintért púposra lakhat belőle.
  Nem kell tolakodni, és kulturált körülmények közt minőségi ételt fogyaszthat.
  Azt hiszem, estére megyek is.....”
 • 5. levente0304 2013. március 14. 08:42
  „Talán bennem van a hiba, de valamit nem értek! Az a hír járta, hogy az idén nagyobb sátor kell, mert a korábbi évekhez képest több emberre számítanak. Maradjunk annyiban, hogy a korábbi években a 300 fő valahányszorosa vett részt az eseményen. Most meg azt olvasom, hogy azért nem is volt szükség az előzetes bejelentésre, mer a rendezvény 300 fő alatt lett volna.”
 • 4. antistar 2013. március 13. 19:01
  „2.árnyék 2013.03.12. 19:54
  Mit nem értesz ezen? Nem olvastad el a cikket?
  Nem akarják megtartani a szervezők a bulit, és azt találták ki, hogy a kv beszélte le őket a rosz időre való tekintettel.
  Na most a kv ezt cáfolta meg, mondván ők nem adtak ki semilyen tájékoztatást.
  Döntsd el kinek hiszel!”
 • 3. egyapuka 2013. március 12. 20:25
  „Nincs húsgyár, nincs máj :-((((”
 • 2. árnyék 2013. március 12. 19:54
  „Akkor most a katasztrófavédelem nem engedélyezte ?”
 • 1. levente0304 2013. március 12. 17:58
  „Elég szomorú!(((”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi zsongás Kapuváron

Tovább olvasom