Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Ellopták a képviselők vagyonnyilatkozatait

Edve - A vagyonnyilatkozatok kellettek azoknak a tolvajoknak, akik betörtek az edvei polgármesteri hivatalba. Az iratokat kár volt ellopni, mivel azok nyilvánosak.
Péntekre virradóra betörtek az edvei polgármesteri hivatalba. Az elkövetők mindössze a képviselői vagyonnyilatkozatokat vitték magukkal. A dokumentumok egyébként nyilvánosak.

Az edvei önkormányzat épületébe a hátsó ablakon jutottak be a betörők, kifeszítve a nyílászárót. A faluház nagytermébe jutottak. A polgármesteri hivatalnak helyet adó iroda ajtaján a zárat törték fel. Az irodában tárolt széfet ezután a nagyterembe vitték vissza, ahol szétverték a kisebb méretű szekrényt. Az edveiek ebben csupán a vagyonnyilatkozatokat tartották. A tolvajok azonban megelégedtek a dokumentumokkal, magukhoz vették őket és távoztak.

Az edveiek értetlenül állnak az eset előtt. Imre László polgármester is azt mondja, hogy a vagyonnyilatkozatok miatt felesleges volt ekkora kockázatot vállalnia bárkinek is.

– Képviselőtársaim és az én vagyonnyilatkozatom is nyilvános, azokba bárki beletekinthet a hivatalban – fogalmazott a polgármester. – A betörő, ha valóban a részletekre volt kíváncsi, hivatali időben is megkereshetett volna bennünket. Nem kellett volna az éj leple alatt jönnie. Így legalább megkímélt volna bennünket a sok kellemetlenségtől és az ötven-százezer forintos rongálási kártól.

Imre László: A nyilatkozatok nyilvánosak, ezért kár volt betörni a hivatalba.

Imre László hozzátette: a behatoló viselkedése azért is érthetetlen, mivel az irodában voltak nagyobb értékű dolgok is. Például számítógép, nyomtató vagy éppen gázpalack. Mást nem tehetnek most az edvei elöljárók, pótolják a nyilatkozatot.

A Kisalföld 2007. december 5-i számában arról írtunk, hogy betörtek az árpási polgármesteri hivatalba is. A Rába-partiak azonban nem voltak ilyen szerencsések. Tőlük mindkét számítógépet és a községi hifit is elvitték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ráfizettek a kivetett iparűzési adóra

Veszkény - Veszkényben az egyre nehezebb helyzetben is megpróbálják „életben tartani" a falut.… Tovább olvasom