Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Ellenzéki képviselők az acsalagi iskoláról

A Csorna és Acsalag kötötte intézményirányítói társulási megállapodás felmondásáról sajtótájékoztatón fejtette ki véleményét Csornán dr. Turi György és dr. Gulyás Zoltán ellenzéki önkormányzati képviselő.
Dr. Turi György elmondta: a képviselő-testület múlt heti ülése előtt Acsalagon rendkívüli szülői értekezletet tartottak, melyre a közigazgatásilag Csornához tartozó Földsziget képviselőjeként kapott meghívást. Megdöbbentőnek nevezte, hogy a csornai résztvevők – Papp József polgármester, Kapui Ferenc, az oktatási bizottság elnöke és Király Jánosné képviselő –, noha mindhárman pedagógusok, az iskola bezárására szavaztak.

Véleménye szerint, ha a tizenhárom földszigeti gyereket Csornára irányítják, akkor az acsalagi iskola biztosan működésképtelenné válik. Dr. Turi György hozzátette: meglepődött, hogy Acsalag polgármestere és a Vidékért Egyesület csornai önkormányzati képviselői sem léptek fel az iskola érdekében.

Úgy vélte, az acsalagi iskola bezárásának oka az, hogy – mivel a csornai Széchenyiből tavaly egy teljes osztály a tanárukkal együtt átment a katolikus iskolába – így próbálják pótolni a hiányzó gyereklétszámot. Megjegyezte, hogy az acsalagi és földszigeti szülők nyilatkozatából viszont kicseng, hogy végső esetben sem Csornát, hanem Bősárkányt választják.

Dr. Gulyás Zoltán szerint a kormány ellehetetleníti a helyi önkormányzatokat, főleg azokat, amelyek az úgynevezett életképtelen kategóriába tartoznak. Helyben itt ehhez az első lépés az acsalagi iskola bezárása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre nem áll meg az intercity

Az európai uniós jogharmonizációról, a közalapítványok tevékenységéről, illetve az ipari park… Tovább olvasom