Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Ellenőrzik a petárdázókat

Csorna - Az év utolsó napjaiban a rendőrök fokozottan ellenőrzik a petárdázókat, illetve a pirotechnikai eszközöket használókat. A napokban két esetben is eljárást indítottak tiltott pirotechnikai eszközhasználat miatt a csornai rendőrök.
Katona László őrnagy, a Csornai Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezető-helyettese számolt be az esetekről. Először a Szeder utcában, a „Nagytó" környékéről jelezték, hogy petárdáznak.
– Egy szolgálaton kívüli kollégánk jelezte, hogy mi történik a tó környékén és az elkövetőket is visszatartotta – mondta Katona őrnagy. – Járőrkollégáink a helyszínre mentek, ahol három személyt vizsgáltak át. 200 darab petárdát találtak náluk. A rendőrség eljárást indított ellenük.
A másik esetben Szilból jelezték, hogy az egyik kocsma előtt veszekedés van. A járőrök a helyszínen igazoltatták a résztvevőket, átvizsgálták az ügy szereplőit, egyiküknél szintén petárdákat találtak, összesen tizenhárom darabot. Az eljárást ellene is megindították.

Katona László hozzátette: a petárda birtoklása, használata minden esetben szabálysértési eljárást von maga után. Az engedélyezett pirotechnikai eszközök, a tűzijátékok használatára december 31-én este hat órától január elsején reggel hat óráig ad lehetőséget a törvény. A petárda azonban nem tartozik az engedélyezett eszközök körébe. Az őrnagy elmondta: a vásárláskor mindenki figyeljen arra, hogy az eszközök mellett legyen magyar nyelvű használati utasítás is.
Pirotechnika: Csak engedéllyel, a megadott időben használható.

Olvasóink írták

  • 2. TK 2008. január 02. 22:42
    „Mindenkit nem lehet ellenőrizni. Még olyannál is láttam petárdát akiről véletlenül sem gondoltam volna, hogy az öltönyzsebből előhúz egyet-egyet...
    Balesetet meg a tüzijáték is tud okozni. Nem is kicsit, és az nincs betiltva.”
  • 1. Antipetárdás 2008. január 01. 13:42
    „A lófaszt ellenőriztek ti !MIndenki szórja,mint az állat!hol van ilyenkor a gyurcsányrendőrség?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csorna: Pályázat a belváros felújítására

Csorna - Nagyszabású, a belváros rekonstrukcióját célzó pályázatot készít a csornai önkormányzat. A… Tovább olvasom