Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Elköszönt a karnagy úr

Buza Béla karnagy harminchat évvel ezelőtt vette kezébe Kapuváron a karmesteri pálcát, s vállalta el a Haydn Kórus vezetését.
Idén utoljára dirigálta a kórust. Régi hagyomány, hogy a karácsonyi koncerten a Haydn Kórus mellett a Hungária Gyermekkar is megmutatja tudását.

A dirigens elmondta: hosszú vívódás után döntött a visszavonulás mellett. A tanítványi között sok zeneakadémiát végzett gyermek van, s a tanár úr úgy gondolja, amit a kórusmozgalomban eltervezett, azt sikerült megvalósítania. Az énekkarral aranydiplomát szereztek, és a fesztiválkórus megtisztelő cím birtokosai is. Az I. Sz. Általános Iskola (jelenleg katolikus iskola) énekkarával pedig nívódíjat kaptak. Buza Béla nagyon büszke arra, hogy az elmúlt évek során az énekkar tagjaival bejárták szinte egész Európát, Párizstól Rómáig, Bécstől Erdélyig.

„ Nem fájó szívvel hagyom ott a kórust, bízom benne, hogy lesz valaki, aki továbbviszi a megkezdett munkát. Nem értek a pénzügyekhez, én a muzsikához értek, de az anyagiak nagyban meghatározzák egy együttes létezését. Sajnos az utánpótlással is gondok vannak. Azok a diákok, akik meghatározói lehettek volna kórusnak, máshol találnak munkát, s az iskolákban is hetente csak egy énekóra van. Ez nagyon kevés" – fogalmazott Buza Béla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hullámosak, keskenyek, gödrösek, tengelytörők

A főút állapotáról – és forgalmáról – most ne essék szó, elég annyi, hogy nagyon kellene már az a sokat emlegetett elkerülő. A rábacsanaki bekötőút az első „célállomás”. Toldozott-foltozott, ráz az autó. Egyed előtt balra fordulunk Rábapordány irányába, a szakaszon látszik, hogy javítgatták, a többihez képest talán megfelelő minősítést kaphatna. Tovább olvasom