Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Elkészültek az új egészségügyi központ tervei

A csornai Margit Kórház járóbeteg-szakrendelő épülete az elmúlt napokban megint beázott. Nagy szükség lenne az új egészségügyi központra. Várhatóan 2015-re el is készül.

Elkészültek a csornai kórház új szárnyának látványtervei. Az 1,3 milliárd forintos beruházás részleteit a minap mutatta be dr. Winiczai Zoltán igazgató főorvos és Garab Patrícia projektmenedzser. Várhatóan 2015 nyarára készül el a járóbeteg-ellátó központ.

Dr. Winiczai Zoltán elöljáróban elmondta: a mostani lapos tetős szakrendelő elavult. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az elmúlt napok esőzéseikor is alaposan beázott. Ezenkívül a Csorna környékiek egészségi állapotával is indokolta az igazgató főorvos a fejlesztés szükségességét. Mint mondta, az országos átlagnál magasabb a cukorbetegségben és a magas vérnyomásban szenvedők száma. A szív- és érrendszeri megbetegedések kezelését mind magasabb színvonalon és jobb körülmények között szeretnék végezni. „Az új épületben humanizált, könnyen elérhető gyógyításra lesz lehetőség. Megvalósul a prevenció, a sürgős akut ellátás és a rehabilitáció összhangja" – fogalmazott dr. Winiczai Zoltán.

A látványtervek már elkészültek. Az új szárnyat várhatóan 2015 nyarán adják át.
A látványtervek már elkészültek. Az új szárnyat várhatóan 2015 nyarán adják át.

Garab projektmenedzser arról beszélt, hogy a beruházás három fő területet érint. Egyrészt korszerű diagnosztikai egység alakul ki, másrészt a járóbeteg-ellátás feltételei javulnak, valamint sürgősségi fogadóhelyet alakítanak ki. Az új épület a kórház udvarának északnyugati részén lesz, zárt folyosós összeköttetéssel a többi szárnnyal. Az udvar délnyugati oldalán hetven férőhelyes parkolót alakítanak ki.

Az 1,3 millió forintnyi pályázati támogatásból 300 millió forintért új orvosi berendezéseket szereznek be. Elsősorban a diagnosztika eszközparkja újul meg, de végrehajtanak informatikai fejlesztéseket is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyományhíd épült a rábaközi generációk között

Tovább olvasom