Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Elkészült az inkubátorház

Csornán az egykori határőrlaktanya átalakult: a földszint és első emelet inkubátorházként műkődik.
Kívül-belül átalakult és megszépült Csornán az egykori határőrlaktanya gyengélkedője. Az épület földszintjét és első emeletét inkubátorházként hasznosítják. Ezeken a szinteken bérelhető üzleteket, irodákat alakítottak ki. A második szinten – nem a projekt részeként – lakások készültek, amelyeket értékesítenek.

A laktanya-tulajdonos Cronopost Kft. és a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által létrehozott Inkubátorház Kft. ügyvezetője, Tóth László közölte: az építkezés csaknem egy éve kezdődött és mostanra fejeződött be.

– Ez olyan inkubátorház, amely kedvezményesen biztosít bérleti lehetőséget vállalkozóknak – akár kezdőknek is – irodákra, üzlethelyiségekre. Továbbá olyan irodai szolgáltatásokat kínál, amelyekre az illető vállalkozó nem akar adminisztratív létszámot fenntartani – fűzte hozzá Tóth László.

Az ügyvezető elmondta; a földszinten négy egymástól függetlenül használható üzlethelyiség található. Van egy kávézó és két nagyobb – ötven és hetven négyzetméteres – irodablokk, valamint egy recepció, amelyen keresztül az emeletre lehet feljutni. Az első emeleten csak irodák kaptak helyet az elvárásoknak megfelelő helyiségekkel, vizesblokkokkal, étkező- és dohányzóhelyiségekkel.

Az épület körül kellő számban parkolókat alakítottak ki. A leendő bérlőkkel jelenleg is tárgyalnak, s a reményeik szerint év végére a ház megtelik élettel.
Tóth Lászlótól azt is megtudtuk, hogy a volt laktanya más részein is dolgoznak. A legénységi épületben tizenhat lakás készül az önkormányzat részére, másutt pedig ipari beruházás van folyamatban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piaci helypénzek és panaszok

A kapuvári árusok az új piacszabályzat miatt elégedetlenek, az egyre szűkölő forgalomra… Tovább olvasom