Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Elkészült a szabadidőpark

A közfoglalkoztatásról, az óvoda új vezetőjéről, utcafelújításról és a szociális központ egyik részlegének költöztetéséről döntött legutóbb a beledi képviselő-testület.

A napokban ülésezett a Kapuvári járás második városának képviselő-testülete. Tompáné Balogh Mária kiemelte: a szokásos napirendek közt szerepelt az idei költségvetés tárgyalása, melynek oka, hogy a büdzsében már szerepel a helyi tornacsarnok felújításának 15 milliós pályázati forrása. Az épületről a városvezető elmondta, a szeptemberi tanévkezdésre befejezik a felújítást.

Nagy érdeklődésre tart számot Beledben az óvoda vezetőjének kinevezése. A posztra két jelölt pályázott, ám a testület végül egy tartózkodással, szavazategyenlőség mellett végül nem döntött az új kinevezésről.

– A jelenlegi intézményvezető – Gerencsérné Németh Erika – vezetői beosztását egy évre meghosszabbították a képviselők – mondta a polgármester.

A plénum tárgyalta a Füzes utca tavaly megkezdett felújításának folytatását. A munkákra két pályázat érkezett, melyekből a testület a 9,8 milliós ajánlatot fogadta el (a legmagasabb ajánlat 15,7 millió forint volt). A városvezető hozzátette, a nyertes cég már dolgozott Beledben. Ugyancsak két (406 és 200 ezres) ajánlat érkezett a műszaki ellenőri feladatokra, a kedvezőbb ajánlat mellett döntöttek a képviselők.

– Sajnos sem a régi betonáruüzem épületeinek bontására, sem a kastély tetőszerkezetére nem érkezett pályázat – tette hozzá Tompáné Balogh Mária.

Van viszont érdeklődő a temető vadgesztenyefáinak kivágására. Ezt a legutóbbi viharkár tette szükségessé.

– Vállalkozói érdeklődés van a régi betonüzemi telep egyik parcellájának megvételére – mondta a polgármester arról a területről, melyet nemrég vásárolt meg a város. Az itt kialakított parcellákat eladja vagy bérbe adja a képviselő-testület.

Egyesített Szociális Központ – Már három csoport van a családi napköziben.
Egyesített Szociális Központ – Már három csoport van a családi napköziben.

– A város egyik legnagyobb foglalkoztatójaként számon tartott Egyesített Szociális Központ (ESZK) napjainkra kinövi székhelyét, hiszen például a családi napköziben is három csoportot működtetnek – mondta Beled polgármestere. Ezért a házi gondozóknak újabb épületet ad a városháza a régi papírbolt – napjainkban felújítandó – helyén.

– Azt már csak érdekességképpen teszem hozzá, hogy a minap átadtuk Beled új szabadidőparkját, épp az emlegetett ESZK szervezte a nyitónapot – mondta Tompáné Balogh Mária.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A farmon nem kímélik a kalandorokat

A Vidéki Kaland Program keretében újabb fiatalt köszöntöttek Horváth István barbacsi sertésfarmján. Tovább olvasom