Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Elképzelt tűzesetnél is bizonyítottak

Önkéntes tűzoltók tartottak összetett vizes gyakorlatot a napokban Rábapordányban, a helyi mezőgazdasági szövetkezet telephelyén. Öt település tűzoltócsapatának teljesítményét mérték fel, a házigazdákon kívül a csornaiak, a farádiak, a bősárkányiak és a tárnokrétiek gyakorlatoztak.
A szakmai felügyeletet a csornai tűzőrség munkatársai biztosították. A felmérés előtt az önkéntesek balesetvédelmi oktatáson is részt vettek. Az összejövetel célja a tűzoltócsapatok felszerelésének, ruházatának állapotfelmérése, illetve a csapattagok rátermettségének, tudásának ellenőrzése volt, nagy hangsúlyt fektetve az összehangolt együttműködésre.

A rábapordányi önkéntes tűzoltók bizonyították, éles helyzetben is képesek lennének intézkedni.
A rábapordányi önkéntes tűzoltók bizonyították, éles helyzetben is képesek lennének intézkedni.

A gyakorlaton az elképzelés szerint egy szénatároló szellőzőberendezése hibásodott meg, melynek következtében öngyulladás keletkezett. A tűzfészket hamar felismerve a csapatok együttes erővel megfékezték a lángokat, megakadályozták a tűz terjedését, elhárítva az esetleges károkat. Márkus János, a rábapordányi tűzoltó-egyesület elnöke elmondta: a gyakorlaton bizonyították, hogy éles helyzetben is képesek lennének intézkedni és a jó döntéseket meghozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új üzemcsarnokot avattak

Új üzemcsarnokot avatott fel csornai gyártelepén a Hantech Zrt. Az alkatrészgyártással foglalkozó… Tovább olvasom