Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Elképzelhető a kapuvári húsgyár feltámadása

A felszámolás végeztével, várhatóan március közepén pályáztatják meg a kapuvári húsgyár vagyonát a befektetők között.

– Néhány napon belül elkészülhet a Kapuvári Hús Zrt. és a Bacon Kft. vagyonértékelése, amit aztán a gyár értékesítése követhet – jelezte a Kisalföldnek a húsgyár helyzetéről Jendrolovics Pál felszámolóbiztos.

Hangsúlyozta, ezt követően várhatóan március közepén megjelenhet a befektetői tájékoztató és a pályázat a szakmai befektetők részére. (Információink szerint a gyárban működött két cég ingatlan- és technológiai vagyona mintegy 2 milliárd forintot ér.) Utóbbiakról a felszámoló kijelentette, több hazai és külföldi szakmai befektető is megtekintette a kapuvári húsgyárat, ám konkrét szándékokról csak a felszámolás lezártával lehet beszélni. A Kisalföld úgy tudja, a két céget, a gyárat egyben szeretné kiajánlani a felszámoló, így biztosítva az esetleges további működtetést.

Több befektető is fantáziát lát a gyár újraindításában. Fotó: Kisalföld-archívum
Több befektető is fantáziát lát a gyár újraindításában. Fotó: Kisalföld-archívum

Jendrolovics Pál azonban lapunknak kiemelte, a megyei bíróság egy folyó büntetőügy miatt zárolta a gyár egyes vagyonelemeit, ezzel mintegy lassítva a felszámolási eljárást is, ám a szakember szerint a bíróság a napokban hivatalosan is feloldja a zárat, elhárítva az akadályt az eljárás folytatása elől.

Kapuvári húsgyár: Információink szerint a gyárban működött két cég vagyona mintegy 2 milliárd forintot ér.
Kapuvári húsgyár: Információink szerint a gyárban működött két cég vagyona mintegy 2 milliárd forintot ér.

A kapuvári húsgyár újraindításán nemcsak a cég felszámolóbiztosa, hanem legújabb információink szerint a kapuvári városháza és Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő is erősen dolgozik. Mint megtudtuk, előrehaladott egyeztetések folynak a szakminisztérium és a kapuvári önkormányzat között.

Olvasóink írták

 • 9. Arpadfiai25 2013. február 25. 17:54
  „Kedves!Andianyu
  Sajnos ez a valóság és azt is tudom,hogy a fejfőző teteje sem most szakadt be hanem kb 2006 táján.
  Ha pedig ott dolgoztál nagyon jól tudhatod,hogy mentek ott a dolgok hiszen az utóbbi időbe arra is volt példa,hogy a pár órája még élő sertés melegen darabolták fel és nem mértek semmi maghőt.Ugyanakkor arra is volt példa,hogy az egyik áruházláncnak azért nem küldték el időben a félsertéseket mert a maghője melegebb volt a megengedettnél és a hatóságok akkor sem és most sem tettek semmit hiszen sokszor még a takarításhoz szükséges forróvíz is csak langyos volt ennyit a hatóságokról .”
 • 8. Andianyu 2013. február 25. 17:17
  „Senki sem éli bele magát semmibe,akik ott dolgoztunk,tudjuk ezt.Különbséget kell tenni a vicces beszólás,a valóságérzet,és az irónia között.Egyébként kihívás értékű,ha arpadfiai25 hozzászólásában elhangzottak valósak,akkor miért is engedték működni a hatóságok a gyárat?Hiszen az állagromlás nem 1-2 év alatt jött össze,ugye?Egyébként fejfőzés meg nem is volt itt 2003 óta.”
 • 7. Arpadfiai25 2013. február 25. 14:51
  „Mielőtt még mindenki bele élné magát bármibe is akárki veszi meg a gyárat ha megveszi egyáltalán,rengeteget kel ráköltenie mert az állítólagos "állagmegóvás nemigen sikerült, csövek fagytak el stb..
  Már régebben is rengeteg gond volt a daraboló és a vágóhíd tetejével ugyanis mindkettő beázott.
  A vágóba vezető folyosó része pedig be is szakadt úgy lett aládúcolva és ezek csak azok a részek amiket a közelmúltban is használtak.Még említhetném a régi fejfőzőt aminek a teteje az egyik üstbe szakadt bele teljesen na de mindegy aki megveszi annak fel kell kötni azt a bizonyost ha rendbe is akarja tartani.”
 • 6. Reális 2013. február 23. 10:11
  „Gyomorforgató az egész!”
 • 5. alekínyó 2013. február 22. 11:40
  „Zsobrák úr is fantáziát látott benne. 1 napig...”
 • 4. Andianyu 2013. február 21. 19:17
  „Na de ki az a pesti emberke néző69?Sokan vagyunk úgy,hogy felhívjuk,mert mindenki dolgozni akar,hiszen pénz nélkül senki sem vásárolhat,és nem tudja fizetni a rezsijét.”
 • 3. néző69 2013. február 21. 15:26
  „A gyár bezárása után már meg volt a befektető ,egy pesti emberke, csak várták,hogy ez az egész ügy egykicsit csituljon és ö veszi meg a gyárat.”
 • 2. egyapuka 2013. február 21. 14:08
  „Az I:F majd nyári szép időben falunapokon az ollójával átvágja szalagot, elnyökögi az ünnepi beszédet és teli tömi pocakot.”
 • 1. Reális 2013. február 21. 09:28
  „És az I.F nem dolgozik rajta?Miért a csornai képviselő dolgozik az ügyön?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állások a Rábaközben

A kapuvári és csornai kirendeltségek ajánlatai. Tovább olvasom