Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Elismerés a tudományos és gyógyító munkáért

A megyei közgyűlés a Győr-Moson-Sopron Megye Egészségügyéért Dr. Petz Aladár-díjat adományozta dr. Balázs Mihály bősárkányi háziorvosnak, aki már negyven éve gyógyítja a betegeket.
Kitüntették: Dr. Balázs Mihály négy évtizede gyógyítja a bősárkányi betegeket.
Dr. Balázs Mihály 1961-ben szerezte orvosi diplomáját, 1964-től dolgozik Bősárkányban és körzetében. A megyei közgyűlés indoklása szerint „munkáját nagy ügybuzgalommal, szakmai hozzáértéssel végzi, betegei szeretik és tisztelik". Dr. Balázs Mihály több tudományos dolgozatot publikált, a Vöröskereszt szervezetében az egészségnevelés és betegségmegelőzés témakörében tartott előadásaival, véradások szervezésével tevékeny részese a gyógyító munkának.

Az elmúlt négy évtizedből arra a legbüszkébb, hogy hozzájárulhatott a körzeti orvosok elvesztett presztízsének visszaállításához. Alapító tagja volt 1967-ben a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesületének is.

– A teljesen passzív körzeti orvosi társadalmat egy egységes szervezetben hoztuk össze. Ezzel visszakaphattuk azt a tiszteletet, amelyet annak idején elvettek tőlünk, hiszen a körzeti orvosokat a szakma aljára nyomták le. Dr. Balázs Mihály szintén a sikerek között könyveli el a magnéziumkutatások során elért eredményeket.
– Kollégáimmal rádöbbentünk arra, hogy az intenzív műtrágyázás következtében a talaj magnéziumban elszegényedett és emiatt óriási mértékben felszökött a koraszülések és abortuszok száma.

Sikerült bizonyítanunk, hogy a magnézium pótlásával a terhesség idején a kismamák koraszülését és abortuszát meg tudjuk akadályozni, így az akkori 11,5 százalékos arányt 6–6,5 százalékra sikerült leszorítanunk országos viszonylatban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvár és Csorna hírnevét öregbítik

Augusztus 20-án Kapuváron nyolcan vehettek át városi kitüntetést: két tanár, illetve orvos, a… Tovább olvasom