Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Elhunyt Tompos Béla farádi polgármester

Változnak az idők, a technika egyre inkább beköltözik minden percünkbe. Teszi ezt akkor is, amikor nehéz az ember szíve, mert elment egy kedves ismerős.
A minap tallóztam mobiltelefonom névjegyzékében és elém került egy név, Tompos Béla. Belém hasított a tudat, elhunyt a farádi polgármester. A telefon névjegyzékéből nevét kitöröltem, de tudatomból nem lehetett. Ott lebegett lelki szemeim előtt egy vidám ember, egy „nagy egyéniség”, aki mellett nem lehetett közömbösen elmenni. Tompos Béla is eggyé vált falujával, ha Farádról beszélünk, akkor Róla is kell. Olyan ember hagyta magára szeretett települését, aki a végtelenségig kiállt elvei, elképzelései mellett, azokat tűzön-vízen át keresztülvitte. Munkája mellett sajnos nem tudott utódokkal foglalkozni, így minden idejét Farádnak szentelhette annak ellenére, hogy évek óta tudott betegségéről.

Az egykori polgármester 1998-tól négy évig helyi képviselőként, majd 2002-től 2010-ig polgármesterként szolgálta Farádot. A településen az iskola, az óvoda munkatársai és a helyi sportrajongók is kell hogy őrizzenek szép emlékeket egykori polgármesterükről. Tompos Béla számos, települése életét javító kezdeményezést indított útjára, melyek gyümölcseit sajnos mint „egyszerű” farádi sem élvezheti már. A helyi hagyományőrző egyesület alapító elnökeként úgy vélte, a régi dolgok, a hagyományok megőrzése, tisztelete vezethet napjaink felemelkedéséhez.

A régi dolgok, a történelem volt a nagy szenvedély. Szinte most is hallom elbeszéléseit eleinkről, az egyszervoltakról, akik közé most már Tompos Béla is tartozik és akikkel együtt beszélgethetnek már az égi termekben, megbeszélhetik szeretett Magyarországa, szeretett Farádja sorsát.
Nyugodj békében, polgármester úr!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségnap Csornán

A megyei kereskedelmi és iparkamara a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervének… Tovább olvasom