Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

˝Élhetőbb várost ígértek, nem jött össze˝

Közmeghallgatást tartott Csorna képviselő-testülete hétfőn.

A helybeliek közül hatan érezték úgy, hogy mondanivalójuk van a városvezetők számára. Fejlesztésekről, beruházásokról, hibákról, be nem váltott ígéretekről is szó volt.

Az érdeklődő csornaiak közül elsőként Kalocsa László kért szót. Az eredmények között kiemelte a Jézus Szíve-templom felújítását, a termálfürdő újraindítását, a parkszínpad korszerűsítését, a temetői fejlesztéseket, a kulturális élet színesítését. Kérdéseket többek között a volt laktanya jövőjével és az illegális szemétlerakással kapcsolatban fogalmazott meg. Turi György polgármester válaszában elmondta: nincs információjuk arról, hogy a tulajdonosnak az egykori laktanyával milyen további tervei vannak. Az illegális szemetelés ellen küzdenek, például a mezőőri szolgálat elindításával is.

Pálfi József a közmeghallgatáson azt panaszolta, hogy Soproni úti családi házának udvara nagy esők idején úszik, mivel a környékről oda folyik és megáll a csapadék. A polgármester megígérte, hogy az illetékes munkatársaknak továbbítja a felvetést. Mátyás György, a Gyöngyvirág utcai sütöde tulajdonosa kritikusan fogalmazott hozzászólásában. Kifejtette: kilenc év után a lehetetlen körülmények miatt kénytelen bezárni vállalkozását és elhagyni a várost.

A képviselő-testület tagjai hétfőn hallgatták meg a csornaiak észrevételeit, felvetéseit.
A képviselő-testület tagjai hétfőn hallgatták meg a csornaiak észrevételeit, felvetéseit.

– A sütöde a rossz út miatt szinte megközelíthetetlen. Saját pénzből próbáltam rendezni a burkolatot, amíg tudtam, de a vendégek közül sokan emiatt hagytak el bennünket. Két évbe telt, mire közvilágítást kapott az utca. A vezetékes gázt azóta sem vezették oda, tartályos gázzal viszont képtelen vagyok üzemeltetni a sütödét, ezért kénytelen voltam bezárni. Önök élhetőbb várost ígértek, ami nem jött össze – jelentette ki Mátyás György. – A helyi vállalkozásokat sem kezelik megfelelően. Nem hívnak bennünket megbeszélésre, fórumokra és a multik érdekében hoznak hibás döntéseket. Ami Csornán van, nem fejlődés, hanem visszalépés.

Turi György és az alpolgármester, Kenesei Gáborné is elmondták, a vállalkozók többsége nem is reagál az önkormányzat megkeresésére.
Nagyné Horváth Kitti személyes problémáját vitte el a közmeghallgatásra.
A gondja az, hogy telküket nem tudják megosztatni, mert a város rendezési terve nem teszi ezt lehetővé. A nagy telek egyik felét viszont szívesen értékesítenék. Turi György ígérte: munkatársai utánanéznek, mi lehetne a megoldás.

Vados Ferenc a háza előtt húzódó szervizút burkolatának javítását kérte. Mint előadta, szomszédjában egy nagy forgalmú építőanyag-kereskedés működik és az oda érkező járművek miatt nagy a por. Megjegyezte, nem a forgalommal van a baj, csupán a burkolattal. Családi János, a csornai sportegyesület elnöke is szót kért. Úgy vélte, egy város akkor fejlődik, ha újat tud létrehozni. Szerinte ilyen a tavaly átadott műfüves pálya. Egy vállalkozás vezetőjeként még hozzátette: cége tíz éve működik Csornán, több millió forint iparűzési adót fizettek be azóta, de egyetlenegyszer nem hívták meg és kérték ki véleményét a városi ügyekkel kapcsolatban.

Olvasóink írták

 • 5. omm 2013. július 04. 22:56
  „Egy vállalkozás vezetőjeként még hozzátette: cége tíz éve működik Csornán, több millió forint iparűzési adót fizettek be azóta, de egyetlenegyszer nem hívták meg és kérték ki véleményét a városi ügyekkel kapcsolatban.

  De ha késve fizetned be az iparűzési adót, mindjárt tudják ki vagy...rohadt egy "város" ez úgy ahogy van.”
 • 4. istipisti76 2013. június 28. 04:49
  „javaslom a vezérkarnak, hogy kérje Sanyibácsitól a TANYA címet....mert megérdemli ez a település.”
 • 3. reális 2013. június 27. 21:41
  „Majd jönnek a faágak,minden rendben lesz.Csorna szépül és épül!”
 • 2. erzsi001 2013. június 27. 19:57
  „Teljes mértékben igazad van Goldman.”
 • 1. Goldman 2013. június 27. 15:56
  „Családi János: "egyetlenegyszer nem hívták meg és kérték ki véleményét a városi ügyekkel kapcsolatban"
  Szerintem más vállalkozót sem, éppen ezért (is) tart ott a város ahol van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méhekhez méhészt, ne tűzoltót hívjon!

˝Hívtuk a csornai tűzoltókat, de közölték, hogy méhek befogására nem jöhetnek. Miért?˝ - kérdezte… Tovább olvasom