Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Elfogták a besurranó tolvajokat

Kapuvár - A kapuvári rendőrök elfogták azokat a besurranókat, akik egy minapi temetés alatt a gyászolók házába hatoltak be. Míg a házat kirámolták, a tettestársak a temetőben figyelték a gyászolókat.

A Kapuvári Rendőrkapitányság munkatársai elfogtak két férfit, akik alaposan gyanúsíthatók egy kapuvári házbetörés elkövetésével. Ahogy azt már korábban megírtuk, a minap két betöréses lopás is volt a kisvárosban, Kapuváron. A Kölcsey utca egyik családi házába is betörtek. A tulajdonosok éppen egyik rokonuk temetésére távoztak. A tettesek felforgatták a berendezést és háromszázötvenezer forintnyi ékszerrel és készpénzzel távoztak.

Kiss Zoltán alezredes, kapuvári rendőrkapitány elmondta, a tetteseket elfogták és a soproni bíróság már előzetes letartóztatásba
helyezte őket.

A szombathelyi Sz. I.-n és Sz. R.-en kívül azonban a rendőrség gyanúja szerint még feltehetően egy férfi és két nő is részt vett a lopásban. – Az elkövetők a temető kapujában megvárták, míg elkezdődik a szertartás, csak azt követően mentek oda az üres házhoz – mondta a rendőrkapitány. A kihallgatás során az is kiderült, hogy egyik társuk ottmaradt a sírkertnél, figyelte a gyászolókat, nehogy valamelyikük meglepje a háznál ˝dolgozó˝ hívatlan látogatókat. A rendőrök szerint mobiltelefonon tarthatták a kapcsolatot. – A szemtanúk azonban olyan pontos személyleírásokat adtak, hogy ez nagyban megkönnyítette kollégáim munkáját – mondta az alezredes. Az eljárás szakértők bevonásával tovább folyik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjazottak

Pedagógusnapi ünnepséget tartottak Csornán. Turi György polgármester köszöntötte a nevelőket. Tovább olvasom