Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Elfogott besurranók

Az elmúlt év novemberétől idén februárig egy besurranó csapat tartotta rettegésben a Rábaköz idős háztulajdonosait.

A pécsi és kapuvári nyomozók közös munkája során elfogtak és vád alá helyeztek egy pécsi fiatalembert. A férfi és családja már kétes hírnevet szerzett magának bűnözői körökben.

Az elmúlt év novemberétől idén februárig, az akkor még ismeretlen elkövetők többször, különféle ötletekkel jutottak be családi házakba és lakásokba, ahol az általában idős tulajdonosokat néha földmérésről szóló mesével, néha más történettel lekötötték.

Eközben a banda egyik tagja a házba behatolva elemelte az ott található értékeket, általában a könnyebben „értékesíthető" készpénzt.

Ezt tették négy alkalommal a Rábaközben is, későbbi elmondásuk szerint mintegy egymillió forintot tulajdonítottak el. A kapuvári rendőrök látókörébe végül egy pécsi család került. A népes család már kétes hírnevet is szerzett bűnözői körökben, mint a besurranás „nagymesterei". A közös munka során végül a minap elfogták a harminckét éves K. J.-t és egy társát, akikre mind a négy rábaközi besurranást rá tudták bizonyítani a kapuvári nyomozók.

Varga Krisztián százados, a kapuvári rendőrség bűnügyi osztályának vezetője lapunknak hangsúlyozta: nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy az ingatlanokba ne engedjenek be idegeneket, a bejárati ajtókat pedig mindig zárják.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú a tanévtől és az iskolától

Évzáróra gyülekeztek az iskolások és szüleik pénteken késő délután Rábacsanakon. Ám a vakáció örömét nehéz volt felfedezni az arcokon, még a ballagó nyolcadikosok sem tűntek boldognak. Mintha őket is megviselte volna az a szomorú tény, hogy e forró júniusi napon nemcsak a tanévet, a tanodát is bezárják az alig hatszáz lelkes rábaközi településen. Tovább olvasom