Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Elfogadták a jövő évi költségvetés koncepcióját

A jövőben a Gólafa vagy éppen a Nagyfahanyi utcában is közlekedhetnek a közigazgatásilag Csornához tartozó Csatárimajor lakói. Többek között közterületek elnevezéséről is döntött a város képviselő-testülete.
A csornai képviselő-testület hétfői ülésén döntés született arról, hogy dr. Harsányi Ernő közszolgálati jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetése miatt pályázatot írnak ki a megüresedő jegyzői állásra. Január elsejétől a poszt betöltéséig dr. Egresiné dr. Kiss Mária aljegyző látja el a jegyzői feladatokat.

Elfogadta a plénum a védőnői szolgálat szakmai munkájáról és a Városi Művelődési Központ munkájáról előterjesztett beszámolót. Módosították a képviselők az önkormányzat idei költségvetését és elfogadták a jövő évi büdzsé koncepcióját. A határozat szerint elsődleges feladat lesz az önkormányzat fizetőképességének fenntartása. Alapvető cél a kötelező feladatok ellátása az elérhető költségcsökkentési lehetőségek maximális kihasználása mellett. Kiemelt figyelmet kell fordítani a jövő évtől megnyíló uniós pályázati forrásokra.
Rendeletet alkottak az önkormányzat 2007. évi átmeneti gazdálkodásáról, s módosították a szervezeti és működési szabályzatot. Meghatározták a teljesítménykövetelmények alapját képező célokat a polgármesteri hivatal és a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság hivatásos állományú tagjai számára.

Határoztak arról is, hogy az önkormányzat ellátási szerződést köt támogató szolgálat működtetésére a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, majd módosították a Csukás-szakközépiskola és a művelődési központ alapító okiratát.

Döntöttek közterületek elnevezéséről is. Így a Csatárimajor településrész nyugati oldalán fekvő belterületi utat Gólafa utcának, a hozzá keleti irányba csatlakozó belterületi utat Akác köznek, a Fő utcától keletre lévő, azzal párhuzamos utat Kastély utcának, a Fő utcát kelet–nyugat irányba keresztező utat Nagyfahanyi utcának nevezték el. A testület hozzájárult, hogy Páli csatlakozzon a Csornai Többcélú Kistérségi Társuláshoz.

Január elsejétől csökkentik a csornai használtcikk-piacon a helyhasználati díjat. A napidíj 350 helyett 250, az állandó helyhasználati díj 200 helyett 100 forint lesz négyzetméterenként. A képviselő-testület nyílt licit útján kívánja értékesíteni a Soproni út 107. alatti önkormányzati ingatlant. Az induló ár az ingatlan forgalmi értékbecslése alapján 20,4 millió forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elköszönt a karnagy úr

Buza Béla karnagy harminchat évvel ezelőtt vette kezébe Kapuváron a karmesteri pálcát, s vállalta el… Tovább olvasom