Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Életveszélyben volt, de jó kezekbe került a pásztori édesanya

A pásztori Némethné Farkas Máriát decemberben életveszélyes állapotban vitte a mentő kórházba. Az asszonynak infarktusa volt. Úgy véli, a kiváló szakembereknek köszönheti életét.

Kórházban töltötte az év végi ünnepeket tavaly a pásztori Némethné Farkas Mária. Az asszony infarktuson esett át, a halálból hozták vissza az orvosok. Nem ez volt az első eset, hogy súlyos betegséggel került kórházba, de ekkor érezte először, alakulhatott volna másként is a kór. A Kisalfölddel azért osztotta meg történetét, hogy így is köszönetet mondjon mindenkinek, aki segített rajta.

– December harmadikán reggel éreztem erős szorítást a mellkasomban – idézte fel Némethné Farkas Mária. – Azonnal a háziorvosunkat hívtuk, aki tudta, hogy nagy a baj és rögtön mentőt hívott. Csornára vittek, ahol Ónody doktor úr máris irányított tovább Győrbe. Közben értesítette Gartner Béla főorvos urat, hogy súlyos állapotú beteg érkezik. Mire beértünk Győrbe, Dézsi professzor úr is készenlétben állt és megkezdték az életmentést.

Némethné Farkas Mária és férje, Németh Róbert december 3-án nem lehettek biztosak abban, hogy még készülhet róluk közös fotó.
Némethné Farkas Mária és férje, Németh Róbert december 3-án nem lehettek biztosak abban, hogy még készülhet róluk közös fotó.

Merthogy életveszélyes állapotban voltam, a családtagjaimat sem biztatták semmi jóval. Azokból az órákból csak néhány kép villan fel bennem, nem emlékszem mindenre. A lényeg, hogy jó kezekbe kerültem, dr. Kiss M. Sándor lett a kezelőorvosom. Az ápolók, a nővérkék mind lelkiismeretesen álltak mellém, az ő csapatmunkájuknak köszönhetem az életemet.

Az édesanyáért odahaza férje, lányai és fia aggódtak családjaikkal. Naponta látogatták és a karácsonyt is a kórházban ünnepelték meg. Pásztoriban is gyorsan elterjedt a híre betegségének. Mária ugyanis a helyi nyugdíjasklub vezetője, így a társaktól is sok bátorítást kapott. Végül egy hónapot töltött Győrben.

– A kórházból az ünnepekre hazajöhettem volna, de orvosaim azt mondták, nem szívesen engednének el, még rövid időre sem. Megértettem és nem kockáztattam az állapotomat, az életemet. A családom velem lehetett és ez sokat jelentett. Nem mondom, hogy most már teljesen jól vagyok, hamar elfáradok, legyengülök. A Jóisten azonban azt akarta, hogy maradjak még szeretteim, férjem, a gyerekek, az unokák körében. Persze ehhez kellettek a kiváló szakemberek is. Jó érzéssel gondolok rájuk, hisz tőlük kaptam vissza az életemet – jegyezte meg a pásztori asszony.



hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádemelés a sorompót letörő kamionos ellen

Egy lengyel kamionos még december elején járművével letörte a Bartók Béla utcai vasúti átjáró sorompóját. Tovább olvasom