Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Elektronikus ügyintézés a Rábaközben?

A Rábaköz a sereghajtók közt van az elektronikus ügyintézés bevezetésében.
A Rábaköz a sereghajtók közt van az elektronikus ügyintézés bevezetésében. Dr. Csepeli György IHM-államtitkár szerint pedig az informatikai fejlesztésekre léteznek – akár önrész nélküli – pályázatok is.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) támogatásával demonstrációs kamion járta három napig a Rábaközt, az információs társadalom előnyeit ismertetve. A kamionban több munkaállomásnál díjmentesen lehetett ismerkedni a világháló rejtelmeivel. Horváth Zoltán szervező szerint a fertődi, beledi és kapuvári helyszíneken mintegy hat-hétszáz érdeklődő látogatta meg a demonstrációs kamiont.

Az IHM politikai államtitkára, dr. Csepeli György sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az új közigazgatási és eljárási szabályok már kiemelten kezelik az elektronikus ügyintézés témakörét. A Rábaközben azonban a hivatalok nincsenek technikailag felkészülve ennek bevezetésére. Az államtitkár szerint a fejlesztésekre pályázati pénzek vehetők igénybe, a hátrányos helyzetű önkormányzatoknak akár önrész nélkül is. A Rábaköz a sereghajtók között szerepel az igénybe vett pályázatok alapján. A megyében idáig több mint hatszáz nyertes pályázat született, összesen kilencszázharmincmillió forinttal. Ez a tizennegyedik helyet jelenti országosan.

A megyei statisztikák szerint Győr toronymagasan vezet, Kapuvár és környéke az utolsók között van az egy főre eső támogatások összegével, de Csorna is éppen csak megelőzi.

A legrosszabbak a mutatók Vitnyéd és Kisfalud körzetében. Az államtitkár véleménye szerint az informatikai fejlesztésekre a kistérségek jó eséllyel pályázhatnának. A széles sávú internet elterjesztésének jó példája az úgynevezett e-pontok létrehozása. Ilyenek a Rábaköz kistelepülésein is megtalálhatók. Egy jövőre induló programban ezekhez a szakemberek továbbképzését is támogatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyéket összekötő beruházás

Negyvennyolc szélkerékkel szélerőműparkot épít egy osztrák befektető a Répce mentén. Tovább olvasom