Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Elégedetlenek a sokmilliós Kossuth utcával

A beledi Kossuth utcára negyvennégymillió forintot költött a helyi önkormányzat, ennek ellenére elégedetlen az utcabeliek egy része a felújítással.

A beledi Kossuth utcában a lakók egy része elégedetlen a felújítással egy portálunkhoz eljuttatott üzenetük szerint: ˝Nézzék meg Beled új Kossuth utcáját! A telkekről az autók lépcsőn járnak ki-be, ha tudnak. A kerítések egy részét tönkretették, alacsonyak lettek, megrepedtek, bedőltek. A víz az udvarból nem tud kifolyni a megemelt úttestre, sárban taposunk. Panaszunkra részmegoldásokat, ígéreteket kaptunk. Nézzék meg az utcánkat, ha azt látják, amit leírtam, kérem, segítsenek!˝

Egy másik hozzászólás: ˝55 millióba került a Kossuth utca. Örültek az utcabeliek, hogy nagy nehezen, de elkészült az utca. Az örömük nem tartott sokáig, csak az első nagyobb esőig. A probléma az, hogy ha a szikkasztó feltelik, akkor az utcából nem folyik ki a víz, hanem feltelik a házak előtt az út... Ezért a remekműért kellett ennyit fizetni?˝

A beledi Kossuth utca az újsütetű kisváros közéletének egyik ˝állatorvosi lova˝. Már a felújítás előtt is elhangzottak elégedetlen hangok. Ezek szerint ezek a 44,1 milliós beruházás után sem halkultak el.

Közlekedés: Dobos István elégedett a Kossuth utca felújításával.
Közlekedés: Dobos István elégedett a Kossuth utca felújításával.

Tompáné Balogh Mária polgármester elmondta: a városháza 44,1 millió forintból teljesen felújította az utcát, melyből 29 millió forintot a helyi költségvetésből biztosítottak. – Ennyi pénzt még egyetlen beledi utcára sem fordítottunk – közölte. A pénzből nemcsak az úttestet, de a járdát és az útszéli vízelvezetést is megújították. Ez utóbbihoz tervezték be az utca közepén a körforgalom menti szikkasztót is. – Tény, hogy az úttest ezáltal magasabbra került, mint a környező udvarok, ám ez valamennyi olyan településen így működik, ahol hasonlóak a lejtési viszonyok – jelentette ki a polgármester. Hozzátette, minden utcabeli aláírta azt a nyilatkozatot, melyben a felújítás tudomásulvételén túl vállalták a ház kerítése és az elkészített útburkolat közti terület rendbetételét és folyamatos karbantartását.

Az egyik utcabeli, a hatvanhárom éves Dobos István kijelentette, 1991 óta lakik a Kossuth utcában, ám a felújításig csak gondjai voltak a közlekedéssel. – Mindenképpen elégedett vagyok a Kossuth utca felújításával, könnyebb a közlekedés is – jegyezte meg.

Olvasóink írták

 • 11. apa0428 2010. június 14. 18:02
  „Goldman!
  Na pont ezért írtam,hogy meg kellene nézni! A pékségnél "ugrani" kell,ha be akarsz jutni,a Kossuth utca elején ,közepén ,fél méter a szintkülömbség.Nem csak azt kellene fotózni,ahol tényleg jól meg van csinálva!!Külömben meg nem hiszem,hogy a 42000 ft-os nyugdíjból élő idős emberek valamelyikének is van több tízezer ft "felesleges" pénze,hogy azt a bizonyos fél métert kiegíyenlítesse!!
  Na erről ennyit!!

  Kívánom,hogy részed legyen egy ilyen útfelújításban,aztán utána meghallgatnám a véleményed!!”
 • 10. Goldman 2010. június 13. 20:36
  „Két dolog és befejeztem.
  1, Senki nem mondta, hogy ott kell állni az utca elején....
  2, Mint írtam: Az út elkészült, ahhoz kell igazodni. A házak szintjei a járdához és az úthoz viszonyítva a fotó alapján jól állnak. Az autóknak a bejárók tökéletesen vannak kivitelezve...sok helyen csak álmodnak ilyenről.
  Ha nem tudnék bejárni az udvaromba ilyen művelet után, akkor valószínűleg nem az Önkormányzathoz szaladgálnék, hanem tennék érte valamit.
  Azt, hogy mit nem árulom el. Mindenki intézze az udvarának mgfelelően. Ehhez képzeld el a 3. hozzászólásom utolsó két mondatát.”
 • 9. apa0428 2010. június 13. 13:47
  „Goldman!
  Gyere el,és győződj meg róla személyesen!
  Nem csak a szebbik oldalt kellene mutogatni!
  Azt meg ne kívánd senkitől,hogy az utca elején álljon,és aki be akar hajtani autóval,állítsa meg,és figyelmeztesse! Ugyan már.....Ha ott laknál,te is morgolódnál,ha nem tudnál ki-be járeni a saját udvarodba!A hivatal válasza meg az,hogy mindenki oldja meg a gondjait!Ez a segítség...........”
 • 8. Goldman 2010. június 13. 08:23
  „Csak a fotó alapján írom: szépen elkészült az utca és a járda. A villanyoszlop nincs útban a járdán haladónak és bár lehet, hogy van olyan rész ahol a járda közepén van, de az addig is ott lehetett. Vagy netán az utca felé rakták a házakat?
  Az, hogy a behajtani tilos tábla ellenére behajtanak az ellen lehet tenni. Meg kell állítani és felhívni a figyelmüket a táblára. Vannak akik megszokásból közlekednek és nem a kresz szerint.
  ezmegnincs-nek igaza van. Hogy nézne ki, hogyha az utakat úgy terveznék, hogy az udvarból kitudjon folyni a víz? Illetve a sár....
  Az út elkészült, ahhoz kell igazodni.
  Lottának varázs szemei vannak. Hogyan tudta a fotó alapján kitalálni, hogy ez egyirányú? Vagy az előtte hozzászólásából?
  watchman: hollandiában is működnek így dolgok és senkit sem zavar, igaz?”
 • 7. watchman 2010. június 12. 23:21
  „Sőt, még kerékpár sáv is van és amikor nincs
  biciklis akkor ott megy amikor meg van akkor
  kivárja a sorát az autós.”
 • 6. watchman 2010. június 12. 23:16
  „apa0428
  Meg kell kérdezni a helyi illetékest.
  /aláirásgyűjtés vagy nem tudom, ti éltek ott/
  Lotta
  Akkor a szélére.:)
  /a lényeg Dobos István elégedett/
  Amúgy Svájc és Németország kisebb városaiban ennél
  keskenyebb utcák is vannak./kétirányú forgalommal/”
 • 5. Lotta 2010. június 12. 21:44
  „A közepére ne várjatok felfestést, ahogy nézem, csak egyirányú”
 • 4. apa0428 2010. június 12. 17:49
  „Csak az tudja igazán mi a helyzet,aki ott lakik!
  Nem azzal van a probéma,hogy járható lett az út!A gond ott kezdődik ,amikor a behajtani tilos tábla ellenére !!úgy száguldanak be az autók, mintha versenyen lennének.(megjegyzem,hol van a rendőri ellenőrzés!?) A járdán babakocsit tolni meg se próbáljanak az anyukák,mert a járda közepén 20 méterenként villanyoszlopba ütköznek.!! Az utcában lakó egyedülálló időseknek,lépcsőt kell csinálni,hogy ki tudjanak lépni az utcára,mert a járda és az udvar közt sok helyen fél méter a szintkülömbség!!! Tüzelőt meg ne is szállíttassunk,mert fél métert ugye egyik autó sem tud repülni,az pénzről meg ne is beszéljünk..............
  NA ITT KEZDŐDNEK A PROBLÉMÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 3. Goldman 2010. június 12. 00:02
  „Ha rossz az út azért sírnak. Ha elkészül meg azért. A fotó alapján szerintem feleslegesen siránkoznak, minden rendben. Egyébként meg tegyenek ők is valamit. Vagy a sült galamb kéne?”
 • 2. watchman 2010. június 11. 23:03
  „A jóember szerint minden rendben,
  az összes többi meg miért háborog.:)))
  Ez amúgy mi, ez az út merre megy honnan
  és miért nincs felfestés?
  /több fotó nincs?/”
 • 1. ezmegnincs 2010. június 11. 21:29
  „ha szigorúan vesszük az előírásokat, minden tulajdonosnak a telken belül kell megoldani a csapadékvíz elvezetést...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egy forintot ezerötszázért szedi be az OEP?

A bodonhelyi önkormányzat adósságot halmozott fel az országos egészségbiztosítónál: 1, azaz egy… Tovább olvasom