Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Eladó önkormányzati ingatlanok

Ötvenszázalékosan teljesültek az önkormányzat bevételei és kiadásai júniusra Kapuváron – derült ki a hétfői képviselő-testületi ülésen. A városatyák önkormányzati ingatlanok értékesítéséről is döntöttek.
A város költségvetésének felülvizsgálatával kezdődött hétfőn délután a kapuvári képviselő-testületi ülés. A jelentés június 30-ig mutatja be a pénzügyi adatokat, amelyek szerint az önkormányzat bevételei csaknem ötvenszázalékosan teljesültek, ugyanúgy, mint a tervezett kiadások.

Lugosiné Kelemen Judit, a pénzügyi iroda vezetője szóbeli kiegészítésében elmondta: az előterjesztésben még nem szerepel, de az elmúlt héten megérkezett a település számlájára az „önhiki"-pályázaton nyert összeg első részlete, 22 millió forint. A napirendhez kapcsolódóan a képviselők intézkedési tervet is elfogadtak, amelyben az értékesítendő ingatlanokról döntöttek.

A testület elfogadta a városban található fák védettségéről szóló rendeletet, amelyhez előzőleg helyi szakemberektől kértek segítséget. Ezután megvitatták a képviselők a helyi gyermekjóléti szolgálat átfogó vizsgálatáról szóló jelentést.

A továbbiakban különböző, már elnyert és benyújtandó pályázatokról esett szó. A megyei területfejlesztési tanácshoz korábban a városháza felújítására nyújtott be igényt az önkormányzat. A megye 4,1 millió forintot szavazott meg Kapuvárnak a kért 5 millió helyett, így a beruházás költségvetését is eszerint kellett módosítani. Elfogadták a Kistérségi Fejlesztési Központ megvalósításához szükséges tanulmány elkészítését is, mely szintén a megyei támogatáshoz szükséges. Döntött a plénum arról is, hogy a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácstól az ipari park fejlesztéséhez kérnek forrást és elfogadták a javaslatot, miszerint hulladékgazdálkodási terv készüljön a városban.

A testület határozata értelmében értékesítik a volt MHSZ-épületet, 7 ezer forintos négyzetméterenkénti áron (helyére lakóház épül), illetve kalapács alá kerülnek önkormányzati garázsok is és egy építési telek az Esterházy sétányon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kónyi emlékek hatvannégy év után

Hatvannégy évvel ezelőtt, 1940. augusztus 30-án a második bécsi döntéssel Észak-Erdély húsz év után… Tovább olvasom