Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Eladó a postarabló autója

Ismeretlen tettes próbálta kirabolni tegnap délelőtt a vági postát. A postás hölgy azonban lebeszélte szándékáról az elkövetőt.

Egy férfi lépett be tegnap délelőtt nem sokkal tíz óra előtt a vági postára. Az ablakhoz lépett és „fegyvernek látszó tárggyal" fenyegetőzve pénzt követelt. Az ott ülő hölgy azonban megtagadta a kérést, sőt. Lebeszélte a rablót a pénzszerzésről. A férfire hatott a kérlelő szó, autóba pattant és elmenekült a helyszínről.

„Ez egy postarablás, adja ide a pénzt" – kiáltotta ideges hangon a vági postahivatal támadója. „Kevés pénz van itt, ennyiért nem érdemes megbüntettetnie magát" – reagált a postás. „Nekem pénz kell, lőjek?" – tette fel a kérdést a rabló a fegyverrel hadonászva, mire a hölgy: „Ne lőjön, nekem gyerekeim vannak." Az indok elegendő volt, a férfi kiviharzott a postáról, autóba ült és elhajtott.

A Kisalföld információi szerint a postás hölgy jó személyleírást adott az elkövetőről. Látta autóját és rendszámtöredékkel is szolgált. A szürke kombi jármű „érdekessége", hogy oldalsó ablakán plakát hirdeti, eladó és alatta a mobilszám is olvasható. Ennek csak 30-as hívószámát látta a postás.

Az eset körülményeit a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai vizsgálják. Kocsis Tünde alezredes, a főkapitányság szóvivője a Kisalföldnek elmondta: egy negyven év körüli, 170 centiméter magas, közepes testalkatú férfit keresnek, aki őszesfekete haját hátul copfba kötve hordja. Az elkövetés idején szemén vastag barna keretes szemüveg volt. Ruházata: sötét, hosszú ujjú pólót és sötét nadrágot viselt. Autója ezüstszürke színű kombi, jobb hátsó ablakában papíron az eladó felirat olvasható, mobilszámmal. A telefonszám hívószáma 30-as. Kocsis Tünde hozzátette: ha valaki a személyleírás, illetve a fantomkép alapján ráismer az elkövetőre, vagy az autóval, valamint az eset körülményeivel kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, jelezze a 96/520-012-es telefonszámon vagy bármelyik rendőri szervnél.

Cs. Kovács Attila

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmaradt rábaközi befektetések

A Rábaköz mindkét kisvárosában a helyi önkormányzatok legfontosabb törekvése a befektetők letelepítése. Szinte a rendszerváltással egyidősek azok a tárgyalások, melyek ipart telepítenének e két sokat megélt kisvárosba. Lapunk utánajárt, milyen cégek, befektetők maradtak el Csornáról és Kapuvárról.
Tovább olvasom