Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Eladó a Hanság szálloda

Kapuvár - A kapuvári ÁFÉSZ el- vagy bérbe adná a Hanság szállodát. Az 1974-ben készült (augusztus 17-én volt az átadás) épület szállodája napjainkban üres. A tulajdonos olyan befektető(ke)t keres, aki(k) megfelelően, és magas színvonalon működtetné(k) a hotelt.
Bizonyára sokan emlékeznek azokra az időkre, amikor a Hanság fénykorát élte. Több ezer négyzetméter alapterületen áruház, szálloda, étterem és söröző is működött (az áruház és a söröző még napjainkban is), a nyolcvanas évek közepén pedig ABC is épült az impozáns épület mellé. A fénykor nem túlzás, hiszen a 28 szobás szállodában hírességek pihentek meg, az étteremben a város legismertebb zenészei húzták, a sörözőben pedig remek hangulatú lakodalmakat tartottak.

A Hanság egykor...
A Hanság egykor...

A kilencvenes évek elején aztán egyre erősebb lett a konkurencia a kereskedelemben, s az ÁFÉSZ végül úgy döntött, az élelmiszer kiskereskedelemre specializálódik. A Hanság szállodát előbb maguk üzemeltették, majd a vendéglátó helyek után, a hotelt is bérbe adták.

Az utolsó nagy vendégsereg az úgynevezett "gorenjeláz" idején szállt meg a város Fő terén álló épületben, amikor a keletről nyugatra autózók hűtőszekrényekért utaztak Ausztriába.

A szálloda állapota a harminc év alatt folyamatosan romlott, végül már bérlő sem akadt, így három éve a tulajdonos a bezárás mellett döntött, hiszen már veszteséges volt az üzemeltetés.

... és napjainkban.
... és napjainkban.

Dr. Kiss Gyula, a kapuvári ÁFÉSZ elnöke kérdésünkre elmondta, komoly vevőre vagy bérlőre várnak, azt szeretnék, ha a rendeltetésének megfelelően működne a szálloda, és vendégeket fogadna. Mindehhez azonban komoly átalakításokra lenne szükség, hiszen a 28 szobás hotel felett, finoman fogalmazva is eljárt az idő. "Készek vagyunk olyan megállapodásra, amely a vevőnek és az eladónak is megfelel, hiszen célunk, hogy a város központjában ne álljon üresen az épület, hanem elégedett vendégek töltsék meg, ahogy az elmúlt húsz évben."

Olvasóink írták

 • 10. pacalpöri 2009. június 22. 16:24
  „Az ÉFÉSZ vezetése egy csődtömeg! Olyan volt párttitkár is volt a "vezetők" között aki mint mezei boltvezető MINDIG ÉS MINDENHOL hiánnyal zárt!!! Szétvertek ezek mindent csúszópénz fejébe! Csak a bérleti díjjat tudták beszedni! Volt olyan vidéki kocsma ami után 91-ben 58000ft-ot kértek havonta! Persze mikor a volt bérlő vissza adta a pirosszemü ujnak 25000kellet csak fizetni! Az és a maradék ezek zsebmetszők,a volt tulajdonosok részével zsonglőrködtek a maguk javára!!!
  Ami a hotelt illeti ott megállt az idő! Abból kiszállni se így se úgy nem lehet kedves zsebmetsző vezetők!”
 • 9. nemmondom 2008. augusztus 12. 21:59
  „Peszse mindig a legegszerübb dolog a dózer semmi más, mert így meg úgy, így járt annaj idelyén a kisvasút is, most meg milyen jó lenne turizmus szempontból. lehet nem szállót kéne belőle hanem mást pédául egy nagyxobb múzeumot, mert jópár helytörténeti dokumentumot nem tudnak kihelyezni, mert nincs hova! De csak dózerroljiunk, de akkor már mindent minden régi épületet hisz mai 2008-as elvárásoknak nem felel meg gazdaságtalan sok energiát fogyaszt stb.”
 • 8. nyet 2008. június 27. 12:29
  „azaz, inkább a dózer!”
 • 7. Gartai 2008. június 27. 10:25
  „Lehet, hogy kiveszem és a nagy sikerre való tekintettel, minden héten rendezek egy punkfesztivált. Ha-ha-ha”
 • 6. É 2008. június 26. 20:02
  „Dózert neki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. Kapuvári II. 2008. június 26. 18:17
  „Kedves Kapuvári 2!

  Teljesen egyetértek, a Hanság a maga idejében valóban egy kitűnő hely volt. (Szálloda, étterem, bár, söröző és SÖRKERT gesztenyefákkal!)
  Ma is lehetne ez ilyen hely, meg valóban a legjobb helyen áll. De ez az épület szakmailag már nem alkalmas erre a feladatra. Letűnt idők relikviája, amit ráadásul x alkalommal átépitettek. Ám HANSÁG néven egy új "komplexum" (3, vagy 4 *kategóriában) valóban a legjobb megoldás lenne turisztikai szempontból.
  Az ÁFÉSZnak nem ez a célja, és nem is alkalmasak erre a feladatra. Egy hozzáértő beruházó és egy jó üzemeltető elengedhetetlen feltétel.
  Ne legyünk naivak:
  Ezzel a 20 szobával (nem lehet egy nagy buszt sem elszállásolni!) nem csalogatunk ide senkit, meg ekkora bevételből nem fognak utat épiteni a városban. 100 szoba alatt nem érdemes gondolkodni!”
 • 4. antistar 2008. június 26. 18:13
  „Kedves Kapuvári 2 ! Ne haragudj, de attól, hogy megnyitnak 20 szobát még nem fog özönleni a turista! Tudod, ha minden sarkon nyitnak egy pékséget, attól te még nem fogsz több kenyeret enni. A Hanság szállóból (nem szálloda!!) pedig nívós szállodát senki nem fog csinálni, mert nem éri meg! Tisztelettel...”
 • 3. Kapuvári 2. 2008. június 26. 18:00
  „Kapuvár egyik híressége a Hanság volt már a kezdetek óta: mivel a Hanság egy természetvédelmi területről kapta a nevét, Kapuvár nevezetességei közé ásta be magát. Az épület valóbankicsit elöregedett, azonban nem ok arra, hogy üresben álljon! A belvárosban az egyik legfontosabb helyen helyezkedik el, nagyon jó turisztikai szempontból is... Messze a legjobb hely volt a városban. Kicsi erő- idő és pénzráfordítással csodákat lehetne művelni; persze a vetélytársak: HanyisTók K. Centrum, Flóra egyből ellenezné, mert a vendégek a belvárosban keresnék inkább a szállás helyeket!
  A szálloda újboli megnyitása rengeteg vendéget csalogatna Kapuvárra, még több bevétele lenne a városnak, lenne pénz az utakra és egyéb városi kiadásokra.
  Persze jogos a kérdés: "Miért nem a tulajdonos üzemelteti? Miért adja ki, mikor maga is megtudná csináltatni az épületet?" - Válasz erre a kérdésre, neki nem éri meg, de van-e olyan válallkozó szellemű vállalkozó, aki ezt megvalósítaná! TÁMOGATÁST kapna természetesen a szálloda magánszemélyektől is!!! SOK SIKERT, én támogatom az ötletet!”
 • 2. Egy szívében KAPUVÁRI 2008. június 26. 15:47
  „Dózert a városnak, építsünk egy atomhulladék temetőt a város helyére! Az majd több ezer évig hasznothoz, mi pedig kapuváriak húzzunk Malibura és élvezzük a profitot! (Ez csak egy elmélet!)”
 • 1. Kapuvári II. 2008. június 26. 11:46
  „Nemcsak a szálloda felett, de az egész épület felett eljárt az idő. Vannak dolgok, amiket lehet foltozgatni, az azonban soha nem lesz olyan jó és szép és funkcionális, mint egy új. Nem tudom, az elnök úr meddig akarja még foltoztatni ezt az ÁFÉSZ tulajdont, de a megoldás csak egy lehet: eldózerolni az egész épületet! Idejemúlt, korszerűtlen, a 70-es évek flair-je. Ugyanez vonatkozik a Kisrába áruházra is. Sem stilusában, sem funkcionalitásában nem felel meg a 2 épület 2008 elvárásainak!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már aratják az őszi árpát

Győr-Moson-Sopron - Az őszi árpa betakarításával megkezdték az aratást Győr-Moson-Sopron megyében. A… Tovább olvasom