Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Eladják a parkot, épülhet az áruház

Igent mondtak az egykori Honfoglalási park eladására a kapuvári képviselők, ugyanakkor nem sikerült az óvoda élére vezető óvónőt választaniuk. Elutasították viszont a Ras-Hő kft. díjemelési kérelmét.
A kapuvári képviselő-testület hétfői döntése értelmében megépülhet az élelmiszer-áruház az egykori Honfoglalási parkban és megbízták a polgármestert, hogy a csereszerződést kösse meg a szegedi céggel. Egyelőre nem emelkedik a távfűtés díja Kapuváron, mivel a képviselők elhalasztották a döntést ebben a kérdésben és új vezető óvónőt sem választottak.

Tizenötmillió a városnak

Tárgyalásos közbeszerzési eljárás eredményeként a szegedi PTC Plus Kft. tulajdonába kerül Kapuváron az egykori Honfoglalási park területe, amiért a cég a temető melletti, úgynevezett ÉDÁSZ-telket adja az önkormányzatnak. Ezenkívül 15 millió forint értékkülönbözetet is fizet a városnak. A testületi vitában Gál Imre azután érdeklődött, hogy az ÉDÁSZ-terület a befektető nevén van-e. A vállalat ügyvédje a felvetésre reagálva elmondta: a terület tulajdoni lapján széljegyként szerepel az adásvételi szerződésük. Rövid szóváltást követően a képviselők végül elfogadták a szegediek ajánlatát és felhatalmazták dr. Biró Pétert, hogy a csereszerződést aláírja.
A kapuvári Közlekedési Kft. tevékenységéről és gazdálkodásáról is szó volt a testületi ülésen. A társaság ügyvezetőjének távollétében Kiss János arról számolt be a képviselőknek, hogy a három helyi járatos autóbusz naponta együttesen háromszáz kilométert tesz meg a városban és rövidesen üzembe helyeznek egy 24 személyes, az uniós követelményeknek teljes mértékben megfelelő új járművet. Kiss János kérte az önkormányzatot, hogy az utak felújításánál helyezzék előtérbe azokat az utcákat, amelyeken a városi buszok közlekednek.

Nem emelik a távhő díját

Módosította a plénum idei költségvetési rendeletét, a különböző adórendeleteket és megállapították az élelmezési nyersanyagnormákat, illetve módosították a gyerekek részére nyújtott pénzbeli és természetbeni ellátásokról, valamint a pénzben és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló rendeletet is.
A Ras-Hő Hőszolgáltató Kft. kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy július elsejétől emeljék fel a szolgáltatás hődíját. A változtatást a gazdasági és közlekedési miniszter a földgáz árát módosító rendeletével indokolták. A testület azonban a jogi és kommunikációs bizottság javaslatára úgy határozott, hogy a döntést elhalasztják, és előbb tisztázzák a kft. és az önkormányzat közti kapcsolatot.

Érvényes, de hiába

Napirenden szerepelt a város óvodavezetőjének megválasztása is. A kiírt pályázatra három helybeli óvónő jelentkezett, a képviselők szerint mindhárman kifogástalan anyagot nyújtottak be. A titkos szavazás végén azonban kiderült, hogy egyelőre nem lesz új vezetője az intézménynek, mivel egyik pályázó sem kapta meg a minősített többséget. A testület éppen ezért úgy határozott, hogy újabb pályázatot írnak ki, melynek elbírálásáig Horváth Gyulánét, az eddigi vezető óvónőt kérik fel az intézmény irányítására.

Kapcsolódó cikkek >>

A temető mellett épül fel az áruház (2003-04-29) >>
Honfoglalási park: még nem dőlt el a sorsa (2003-04-27) >>
Kitartanak a Honfoglalási park mellett (2003-05-15) >>
Áttelepítik a kopjafákat a Honfoglalási parkból (2003-05-22) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rába a Rábaköznek kell

Arról még alkudozni sem lehet, hogy a Rába vizét elvezessék a Balatonba – vélekedett Tóth… Tovább olvasom