Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Eladják a csornai mozit

A csornai önkormányzat képviselő-testületének múlt heti ülésén több döntés is született.
A csornai képviselő-testület a legutóbbi rendes ülésén elfogadta az iskola egészségügyi és a védőnői ellátás működési engedélyezéséhez szükséges telephelyek kialakítására előterjesztett javaslatot. A telephelyek: Arany János speciális szakiskola, Széchenyi István-iskola, II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ, Laky Döme utcai tanácsadó.

Módosította a plénum az önkormányzat idei költségvetését. E napirend keretében arról is határoztak, hogy a polgármesteri hivatal egyik volt dolgozója mint felperes az egykori munkahelyével szemben az elmaradt juttatások kifizetése érdekében indított perben a Győri Munkaügyi Bíróság ítélete ellen benyújtott önkormányzati fellebbezést visszavonják és a felperest megillető elmaradt juttatásokat kifizetik. A fizetendő összeg közel hétmillió forint.

Elfogadták a képviselők egy győri cég ajánlatát széles sávú internetszolgáltatás igénybevételére alkalmas rendszer jövő évi kiépítésére. Felhatalmazták a polgármestert, hogy bruttó hatmillió forint összeghatárral kösse meg a megállapodást a csornai bázisállomás elkészítésére. Rendeletet alkotott a képviselő-testület a vásárokról, és elfogadta a piac és a vásárok rendtartását, majd módosította az Acsalag–Csorna Napköziotthonos Óvodai Társulás társulási megállapodását. A közigazgatásilag Csornához tartozó Földszigeten élő óvodásokat a jövőben is az acsalagi óvodában nevelik.

Szintén módosították az önkormányzat és a Csornai Sportegyesület közötti együttműködési megállapodást és elhatározták, hogy nyílt licit útján értékesítik a József Attila nevét viselő mozit, 25 millió 300 ezer forint plusz áfa induló áron. Hozzájárult a testület, hogy Szilsárkány önkormányzata csatlakozzon a Csornai Többcélú Kistérségi Társuláshoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ötvenhatos forradalomra emlékeztek

Vitnyéden Trianon-emlékművet avattak a hét végén. Az ünnepségen a helyi általános iskola tanulói az… Tovább olvasom