Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Él a tér, megszépült a belváros Kapuváron

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át péntek délután a felújított belvárost a kapuváriaknak. A helyiek és a polgármester is féltik az új tereket, parkokat.
– Él a tér – ezzel a bevezetővel kezdte a belváros felújításának átadási ünnepségét Hámori György kapuvári polgármester. A városvezető szerint a belváros utóbbi évtizedeinek legnagyobb változtatása történt meg az elmúlt hónapokban, amikor több mint 600 millió forintból újítottak fel számos intézményt és a belváros zöldterületeit. Az ünnepségen felszólalt Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő is, az új belvárost Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át a helyieknek. – Kapuvár a hazai gazdaság nehéz helyzetében is tudott a szépre törekedni, meg tudták mutatni a helyiek, lehet a gazdasági válság közepette is szépet alkotni – mondta avatójában a miniszterelnök-helyettes.

A belvárosi felújításról a helybéliek még a használatbavétel előtt többen nemtetszésüknek adtak hangot, főleg a parkok és a piactér miatt. Mára ezek a hangok elcsitultak, hiszen többek közt a Hősök parki szökőkút a városiak kedvelt találkozóhelye lett, ahol a szülők mellett a gyermekek is jól érzik magukat. Ezen a véleményen van Kovács Imre is, aki szerint ideje volt a városközpont szépítésének. Mészárosné Pölöskei Bernadett is a szökőkutat emelte ki a hatszázmilliós felújítások eredményei közül. Mint mondta, nagyságrendekkel szebb Kapuvár belvárosa az előző évtizedekhez képest. Dr. Keresztényné Hegedüs Gyöngyi hasonlóan nyilatkozott lapunknak, kiemelve a parkokat, mint fontos közösségteremtő helyszíneket.

– A sok zöld, a sok virág előnyére válik Kapuvárnak – mondta. Kiss János szerint még sosem nézett ki ilyen jól a belváros, ám annyit hozzátett – hasonlóan az előtte szólókhoz –, hogy meg kell becsülni ezt a szép belvárost. – Sajnálom a várárok rendezvényterületének füvét, remélem, a programok után helyreáll a letaposott gyep – mondta.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Semjén: példaértékű Kapuvár közösségének összefogása

A gyerekeket modern, biztonságos játszótér várja, a főtér legnagyobb attrakciója pedig a fényjátékos… Tovább olvasom