Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Éjszakai üldözés az erdőben

Éjszakai autósüldözés után fogták el a beledi járőrök a dénesfai betöréssorozat elkövetőjét.
Az előzményekről Kiss Zoltán alezredes, kapuvári rendőrkapitány elmondta: „Még a múlt hónap közepén történt a településen két betörés. Március 11-én éjjel a borozóba az ajtót benyomva hatoltak be. A helyiségből dohányárut, édességet és a játékgép ötvenezer forintját vitték el.

Az okozott kár összesen százezer forint volt. Ugyanaznap éjjel a helyi sörözőbe is betörtek, ahonnan cigarettát, szeszes italt és négyezer forint készpénzt loptak el, összesen mintegy negyvenezer forint kárt okozva. Néhány nappal később a höveji borozót látogatták meg hívatlan látogatók, ahonnan némi kutatás után a váltópénzt és a dohányárut vitték el. A borozó közel nyolcvanezer forint kárt „könyvelhetett el".
Az esetek után a kapuvári rendőrség fokozott járőrszolgálatot tartott a környéken. Az elmúlt hét végén az ellenőrzésnek meg is lett az eredménye.

Az elfogás részleteiről Németh Sándor főtörzszászlós, a betörésekben folytatott nyomozás vezetője számolt be a Kisalföldnek: péntek éjjel a beledi járőrök egy gyanúsan közlekedő Trabantra lettek figyelmesek. Az autó vezetője a rendőrök láttán a közeli mellékútra hajtott. A járőrök a Cirák és Gyóró közti erdős részen üldözték, majd elfogták a menekülőt. A járműben ülő három 20–25 éves fiatalember nem tudott választ adni sem a menekülés okára, sem az autóban talált kerékpár eredetére, sem a Trabanton lévő hamis rendszámra. – Az autóban talált betörőszerszámok miatt alapos gyanú merült fel a dénesfai betörések elkövetésére, amit a kihallgatás során az egyik fiatalember, a Gyórón élő B. I. be is ismert.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Burkolatfelbontás – engedélyköteles

Kellemetlen élményben lehet részük azoknak az autósoknak és kerékpárosoknak, akik a csornai Arany János utca belvárosi szakaszán közlekednek. A most épülő lakások és üzletek előtt ugyanis jókora gödrök, illetve árkok teremtenek veszélyhelyzetet. Az utat a közművek miatt „vágatta át" a kivitelező. Mint megtudtuk, a polgármesteri hivatal rövidesen felszólítja a helyreállításra. Tovább olvasom