Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Éjszakai razzia Kapuváron

Szombat éjjel a Kapuvári Rendőrkapitányság munkatársai, kiegészülve az APEH, a vám- és pénzügyőrség, a határőrség, a Munkaügyi Főfelügyelőség, valamint a fogyasztóvédelmi felügyelőség szakembereivel, átfogó ellenőrzést tartottak Kapuváron. Az akció célja a szórakozóhelyek teljes ellenőrzése volt.
Az ellenőrzéskor a szórakozóhelyeken csak apróbb szabálytalanságokat tapasztaltak a rendőrök és a társszervek munkatársai.
Nagy volt a sürgés-forgás szombat éjjel fél tízkor a Kapuvári Rendőrkapitányság épülete előtt. Az éjszakai átfogó ellenőrzés mintegy harminc résztvevőjének Horváth László őrnagy, bűnügyi osztályvezető-helyettes tartott eligazítást. A ellenőrzők hat autója először a fiatalok egyik kedvelt találkozóhelyére tartott – nem kis feltűnést keltve a kisvárosban.

Elkérte a jelvényszámot

A kiszemelt szórakozóhelyeket a határőrség emberei lezárták, bent pedig megkezdődött a kérdezősködés. A rend őrei a személyi igazolványokat, a társszervezetek munkatársai pedig a cégek és a dolgozók papírjait ellenőrizték. Az ifjak viszonylag türelmesen válaszolgattak a rendőrök udvarias kérdéseire, így ők hamarabb is végeztek. Nem így a többi ellenőr, akik hosszasan tudakozódtak az alkalmazottaktól és az üzletvezetőtől.

A másik célhelyszínen több volt a fiatal, így itt tovább tartott a rendőrök munkája. Az este legöntudatosabb polgára, egy fiatal hölgy, miután rendben találták a személyi adatait, megjegyezte, még életében soha nem esett át rendőri ellenőrzésen. A szabályosan fellépő rendőrtől aztán el is kérte a jelvényszámát.

A többségnek természetes

A kapuvári városközpont egy másik szórakozóhelyén még a hivatásos táncosnő is készséggel mutatta meg a papírjait, s a rendőrök itt is hamarabb végeztek az APEH munkatársainál.
Az ellenőrzöttektől érdeklődve kiderült: többségük természetesnek veszi, hogy néha nagyobb ellenőrzés van a városban, sőt, az akcióval egyetértő nyilatkozatok is elhangzottak. Egyik-másik szórakozóhely vezetője még azt is megjegyezte: ezután legalább tudni fogja, hogy ellenőrzéskor mire számíthat, milyen papírokat kell készenlétben tartania.

Apróbb hiányosságok

A razzia végeztével az akciócsoport tagjai a kapitányságon összegezték az éjszakai „műszak" tapasztalatait. Elmondták: az APEH a nyugtaadási kötelezettséget ellenőrizte, s minden alkalommal kaptak gépi nyugtát. A Munkaügyi Főfelügyelőség ellenőrei szinte mindenütt találtak hiányosságokat az alkalmazottakat és nyilvántartásokat ellenőrizve. Apróbb szabálytalanságokat fedeztek fel a vámosok is, esetükben további vizsgálódásokra van szükség.

A rendőrök az éjszakázó fiatalkorúakra, szeszesital-fogyasztásukra s a kábítószerezésre ügyeltek leginkább. A razzia során igazoltattak közel kétszáz embert, több mint ötven esetben fújatták meg a gépkocsivezetőknél az alkoholszondát. Találtak egy tizenhárom éves gyereket, s a zöldkártya hibája, illetve a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt is intézkedtek.

Az akciót vezető Horváth László őrnagy eredményesnek nevezte a megmozdulást, s örült, hogy kirívó szabálytalanságot nem tapasztaltak. Szavai szerint az akció demonstratív jellegével éppen azt hangsúlyozták, hogy a napi munkán kívül is rajta tartják a szemüket Kapuváron.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adományozó máltaiak

Tavalyi évüket értékelték a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csornai csoportjának közgyűlésén. Itt… Tovább olvasom