Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Együttműködni a bajban

Kapuvár - Molnár Sándor őrnagy, kapuvári tűzoltóparancsnok meghívására tartottak megbeszélést a győri és rábaközi mentők, tűzoltók és rendőrök, valamint a Magyar Közút Kht. képviselői.
A találkozó célja, hogy a rossz idő beálltával a vélhetően sűrűbben bekövetkező balesetek esetén javuljanak a beavatkozó szervek együttműködési lehetőségei.

A résztvevők egyhangúlag megerősítették: a júniusi, Beled melletti busztragédia megmutatta, hogy a katasztrófavédelem, a mentők és a rendőrség milyen magas szinten tud együttműködni. Több olyan problémát is felvetettek, melynek rendezése elősegítheti a 85-ös és 86-os főutak forgalmának jobb szervezését balesetek esetén.

Így többek közt szó volt a forgalom elterelésének lehetőségeiről, a helyszínek biztosításáról vagy az értesítési lánc beindításáról.
Az illetékesek szerint a Rábaköz legveszélyeztetettebb útszakaszai a 86-os főút Csorna és Beled közti, a 85-ös Szárföld és Kapuvár közti szakasza, valamint a Dénesfát Répceszemerével összekötő út. Ezeken a helyeken a havazás kezdetével csak nagy erőfeszítések árán tartható fenn a közlekedés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tárgyalásban a közútkezelővel és a vízügyi igazgatósággal

Sopronnémeti - Már Sopronnémetiben is értékesítettek házhelyet egy forintért, beépítési… Tovább olvasom