Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Együttműködnek a megyei könyvtárral

Fejlesztették, felújították a helyi könyvtárat Kónyban. A faluházban található intézménybe sok olvasó jár, akik már kényelmes, korszerű bútorok között válogathatnak.

A kónyi faluház integrált közösségi szolgáltatótérré (IKSZT) alakulásával egy kulturális központtal gazdagodott a község. Ott kapott helyet a könyvtár, az e-Magyarország pont és a civil szervezetek. A könyvtár fenntartását évtizedek óta a helyi önkormányzat biztosítja, az intézmény látogatottsága kifejezetten jó. Száznál is többen vannak a rendszeresen olvasók, köztük valamennyi korosztály megtalálható.

Csikai Gábor, az IKSZT munkatársa elmondta: a legnépszerűbb olvasmányok a jelenlegi sikerszerzők könyvei: Leslie L. Lawrence, Vavyan Fable, Fábián Janka, Leiner Laura. A nagy látogatottság, a korszerű épület adott volt tehát, ám az egyéb körülmények hagytak kívánnivalót. Az elavult cédulás rendszer és a régi bútorzat jelentősen megnehezítette az olvasók színvonalas kiszolgálását. A helyi önkormányzat és a megyei könyvtár közötti, hosszú évekre visszanyúló együttműködésnek köszönhetően tavalyelőtt megtörtént az informatikai rendszer fejlesztése, melynek keretében modern, könnyen használható könyvtári programot kaptak a kónyiak. A rendszer sokat javított a kiszolgálás színvonalán.

Csikai Gábor, a faluház munkatársa a megújult könyvtárban. A bútorokat is kicserélték.
Csikai Gábor, a faluház munkatársa a megújult könyvtárban. A bútorokat is kicserélték.

– Az együttműködés idén vezetett igencsak látványos eredményekhez. A megyei könyvtár lecseréltette könyvtárunk bútorzatát. A modern, lakberendező által kifejezetten a helyszínre tervezett bútorok nemcsak esztétikailag fontosak, hanem áttekinthetőbbé, könnyebben használhatóvá teszik a községi intézményt. Az önkormányzat pedig új függönyöket készíttetett, melyek hamarosan megérkeznek. A megyei könyvtár munkatársainak segítségével a könyvállomány áttekintése, az elavult, rossz állapotú könyvek leselejtezése is megtörtént. Helyettük hamarosan újak érkeznek – tájékoztatott Csikai Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szanyi diákok vizes napja

A Szanyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola negyedik osztályosai a helyi szennyvíztisztító… Tovább olvasom