Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Együttműködik Nagymegyer és Kapuvár

A szlovákiai Alsó-Csallóköz és a Hanság turisztikai értékeinek bemutatására több mint 98 ezer eurót - mintegy 27 millió forintot - nyert Kapuvár és a csallóközi Nagymegyer (Velky Meder), az Európai Unió Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési programja keretében - jelentette be Hámori György, Kapuvár polgármestere a szerdai projektindítón.

A két település termálturizmusának fellendítését, természeti, kulturális értékeik bemutatását és népszerűsítését szolgáló projekt keretében tájkonferenciákat szerveznek, kétnyelvű, kommunikációs szempontból "akadálymentesített" termálturisztikai honlapot hoznak létre, és a látogatók érdeklődésének felkeltésére közös DVD-filmet készítenek. A két, hasonló nagyságrendű kisváros közös standon mutatkozik be jövő év elején a pozsonyi nemzetközi idegenforgalmi kiállításon, tavasszal pedig a budapesti turizmus kiállításon hívják fel a figyelmet megjelenésükkel és kiadványaikkal a két kistérség turisztikai látványosságaira. A terveket a következő nyolc hónapban valósítják meg.

Az uniós támogatás fedezi a költségek 90 százalékát, az érintett települések öt-öt százalékos önrészt adtak hozzá. A közel 55 ezer eurót elnyert Kapuvár a közös idegenforgalmi fejlesztés partnere. Nagymegyer több mint 44 ezer eurós támogatást kapott a közös projekt szlovákiai tevékenységeire.

Németh Csóka Gábor, Kapuvár alpolgármestere az MTI érdeklődésére elmondta: elbírálás alatt van egy további, Nagymegyerrel közös projektjük. Amennyiben elnyerik a támogatást, akkor inkubátorházat létesítenek a nagymegyeri és a kapuvári ipari parkban. Egy másik projekt a sport és a turizmus fejlesztésére irányul. Ebben Nagymegyeren kívül más szlovákiai települések is partnerséget vállaltak Kapuvárral.

Olvasóink írták

  • 1. miro132 2009. december 16. 16:27
    „javasolom hogy költsenek egy kis pénzt az Andaui hid környékére is mert ráférne.. lsd korábbi hozzászólásomat”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dombiföldre végre út vezet

Jelentősen fejlődött Árpáson az úgynevezett dombiföldi településrész. Utat építettek és felújították… Tovább olvasom