Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Együtt kell működni a város érdekében

Nem ért egyet dr. Horváth Ciprián önkormányzati képviselő minapi nyilatkozatával a Vidékért Egyesület csornai szervezete. Véleményüknek Kovács Tamás képviselő adott hangot.
A Kisalföld november 16-i számában dr. Horváth Ciprián csornai önkormányzati képviselő egyebek mellett arról nyilatkozott, hogy a polgári oldal számára teljesen megalázó az a metódus, amit a képviselő-testületen belül a bizottsági helyek elosztásánál tapasztaltak. Az idézett nyilatkozatra a Vidékért Egyesület nevében Kovács Tamás képviselő reagált.
– Számunkra igazán meglepőek dr. Horváth Ciprián érzelmektől túlfűtött mondatai – kezdte Kovács Tamás. – Annyira elkeseredett a jobboldal választási vereségét illetően, hogy már a számok makacs birodalmában sem mozog otthonosan. Azt állítja, hogy a jobboldali összefogás a választásokon 41 százalékot szerzett. Miből? Október 20-án Csornán összesen 4862 érvényes szavazat volt. Ennek 31 százalékát az MSZP, 32-t a jobboldal, 7-et az SZDSZ és 24 százalékát a független jelöltek, így például a Vidékért Egyesület képviselőjelöltjei kapták. Ehhez képest az önkormányzat 37 bizottsági helyéből a jobboldal 3 százalékkal kapott kevesebbet, mint szavazatainak száma. Számszerűleg 11-et, amelyből kettőt eddig nem kívántak betölteni.
– Véleményünk szerint az egyéni körzetben, személyében mandátumot szerzett képviselő amúgy sem csak a jobb- vagy baloldal szavazóit köteles képviselni, hanem a körzet összes polgárát. Nem értem a képviselő urat, mikor arról beszél, hogy választói becsapva érzik magukat. Mi arra esküdtünk fel, hogy a választókörzet és Csorna lakosságának érdekeit fogjuk képviselni. Úgy látjuk, hogy a képviselő-testület jobboldali tagjai között is akad, aki józanul, belátva, hogy mindennél fontosabb Csorna és a csornaiak érdeke, a reális célok mentén kíván együttműködni a többséggel. Ennek szép példája volt az alpolgármesterre adott egy jobboldali voks. Olyan építő jellegű indítványok elfogadására van szükség, amely például az Arany-iskola visszavételéről született, egyhangú testületi támogatással.
– A Vidékért Egyesület végleg le kívánja zárni azt a nyilatkozatháborút, amely a választások óta folyamatosan jelen van, mert úgy érezzük, fontosabbak az előttünk álló feladatok. Az együttműködő képviselő-testületi többség célja, hogy Csornát kiemelje abból a szürkeségből, megállítsa azon a lejtőn, amelyre a rendszerváltozás óta került. A Vidékért Egyesület szerepe ezen együttműködésen belül az, hogy állandóan a szocialista polgármester sarkában állva behajtsa a választási ígéreteket.
„ Mi arra esküdtünk fel, hogy a választókörzet és Csorna lakosságának érdekeit fogjuk képviselni. Úgy látjuk, hogy a képviselő-testület jobboldali tagjai között is akad, aki józanul, belátva, hogy mindennél fontosabb Csorna és a csornaiak érdeke, a reális célok mentén kíván együttműködni a többséggel."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvbemutató: Parázsból hamu

Parázsból hamu című könyvét mutatta be kollégánk, Varga Lajos Csornán, a Martincsevics-könyvtárban.… Tovább olvasom