Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Együtt imádkoztak a házaspárokért

„A szentségi házasságban Isten is igent mond a párokra. Azok, akik évtizedekig élnek egymás mellett, tanúságot tesznek Isten mellett" – mondta Tóth Imre szanyi plébános. A jubiláló házaspárokat köszöntötték a faluban.

Évek óta hagyomány Szanyban, hogy a kerek évfordulót ünneplő házaspárokat közös hálaadó szentmisére hívják. Így volt ez idén is. Tóth Imre helyi plébánossal imádkoztak a párokért a szanyi hívek. Két hatvan-, hat ötven-, tizenöt negyven- és tizenkét huszonöt éves házaspár van idén Szanyban.

Tóth Imre atya szentbeszédében megjegyezte: szeretettel és imádsággal gondolnak azokra is, akik különböző okok miatt nem tudták elfogadni meghívásukat. A harmincöt jubiláló párból huszonkettő vett részt az ünnepségen. „A család a társadalom alapja. A család alapja pedig a szentségi házasság – fogalmazott a plébános. – A mai világban sokan félnek a kötöttségektől, a felelősségtől, talán önmaguktól és a másiktól is.
Szanyban idén harmincöt házaspár ünnepel kerek évfordulót. Huszonketten vettek részt a szentmisén.
Szanyban idén harmincöt házaspár ünnepel kerek évfordulót. Huszonketten vettek részt a szentmisén.


Egyesek nem tartják fontosnak a házasság intézményét. A szentségi házasságban pedig Isten is igent mond a párokra. A házasság, a gyerekek vállalása, nevelése egyben a jövő formálása is. Alapja az Isten szeretete. A mai nap tanúságtétel Isten mellett, a házasság szentsége mellett. Erre bizonyíték a jelenlévők élete, akik évtizedeken keresztül jóban-rosszban kitartottak egymás mellett" – tette hozzá.

A szentmise végén Imre atya a jubiláló házaspárokat emléklappal köszöntötte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A termelők fejlesztenek, a tojás drágulhat

Az állatvédelmi rendelet január elsejétől új szabályokat fogalmaz meg a tojástermelők számára. Tovább olvasom