Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Egységes, városias településképet szeretnének

A vicai tűzoltószertárat, a templom előtti teret és egy utcát biztosan felújít idén a beledi önkormányzat. A városháza egységes településkép kialakítására törekszik.

Az előző évek takarékos gazdálkodása után nem tart az idei év kihívásaitól Tompáné Balogh Mária beledi polgármester. A harmadik ciklust megkezdett településvezető úgy véli, elég tartalékuk van, még akkor is, ha az idei év nehezebbé válna az előzőeknél.

– Most készül a költségvetésünk, ám emellett nagyon bízom az Új Széchenyi Tervben is – mondta Beled vezetője. A napjainkban induló program a polgármester szerint már tartalmaz akár 80–85 százalékos támogatottságú energetikai pályázatokat is, melyek révén a település néhol negyvenéves intézményeinek korszerűsítését el lehetne végezni.
Beled a készülő, közel 800 milliós költségvetésében – hasonlóan a tavalyi évhez – mintegy 40 millió forintot szán önerős fejlesztésekre. Ezekben megtalálható lesz legalább egy utca (a konkrét célról még tárgyalnak) és a ravatalozó felújítása, valamint a vicai egykori tűzoltószertár felújítása is. Utóbbi további funkciójáról a városháza nem határozott, közösségi épületnek szánják, ám megvárják a helyiek ötleteit is. Szintén önerőből készül a gyógyszerészlakás, az egészségház rekonstrukciójára azonban pályázati pénzt remélnek. Kisebb pályázati forrásokat várnak az óvoda és az iskola belső részeinek felújítására is.

A képviselő-testületi döntésre vár a katolikus templom előtti tér felújítása, erre már évek óta vannak elképzelések. A polgármester azonban elmondta: a település köztereinek kialakítása egységes rendszerben történik, a tervek már elkészültek, várhatóan az említett tér rekonstrukciója is ebben a keretben valósulhat meg. Dolgoznak továbbá a buszöblök felújításán és szeretnék befejezni a 20 százalékos önerővel építendő kerékpáros-pihenőt is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult a tartályos kamion a 86-os főúton - fotók

A tartályos kamion a hatalmas súly miatt (40 tonna) nem tudott visszajönni az árokszéléről, s… Tovább olvasom